16|02

Dames 1 wint 3e Nationale Beker op rij

Yihaaaaaaa.... dat wat iedereen dacht en hoopte is gelukt. Voor de derde keer op rij hebben onze meiden de Nationale Beker weten te veroveren. De vijfde Beker in totaal is een feit. Hulde aan Dames 1!

Dames 1 wint 3e Nationale Beker op rij

Foto’s: Pim Waslander

De uitslag van 3-0 doet het als een walk-over voorkomen. Tegen de verrassende tegenstander VCN – een ploeg uit de Topdvisie – was dat in set 1 en 3 ook wel zo (beide sets: 25-14). In set 2 was er echter sprake van een furieuze strijd. De Capelsen kregen vier setpoints, maar benutten er geen een. Ook aan onze kant werd er lang niet doorgedrukt, maar op ons vierde setpoint was het raak: 33-31.

Hoe de wedstrijd zou zijn verlopen als VCN de 1-1 had kunnen maken, blijft voor eeuwig gissen. De ploeg van Lisa Vossen had eerder al Eurosped en VC Sneek uit het Bekertoernooi weten te knikkeren. De kans is groot dat we ze volgend seizoen vaker tegen gaan komen. Het team draait volop mee aan de kop van de Topdivisie en kan wellicht promotie afdwingen.

Een Bekerfinale tegen een team uit de Topdivisie klinkt eenvoudig, maar moet toch nog maar even gedaan worden. Onze dames maakten hun reputatie waar en scoorden die 3-0 en daarmee de vijfde Beker en de negende hoofdprijs in successie. Een prachtprestatie!

Hier lees je de verslagen op:


Terug naar nieuws overzicht


Business Club