25|03

Dames 1 wint generale voor Bekerfinale

Uit bij VV Utrecht heeft Dames 1 zonder setverlies de overwinning gepakt. Dezelfde namen prijken op het affiche voor de Bekerfinale op 18 april. De inzet en entourage zijn dan echter van een geheel andere orde. De uitkomst van de wedstrijd hopelijk niet.

Dames 1 wint generale voor Bekerfinale

Foto: Pim Waslander

Verslag van Vizier op Volleybal:

Met VV Utrecht vs. Sliedrecht Sport stonden twee teams tegenover elkaar die de laatste weken waar voor hun geld boden aan de live aanwezige fans. VVU moest van in de laatste twee wedstrijden via de tiebreak de meerdere erkennen in VCN en Set-Up ’65, Sliedrecht Sport werd in hun laatste twee duels door hun tegenstanders Sneek en FAST tot een vijfsetter gedwongen. VVU verloor beide keren, nadat ze een 2-0 voorsprong in sets hadden prijsgegeven. Sliedrecht won beide vijfsetters.

Sliedrecht Sport is de nummer twee van de ranglijst (21-52), VVU de nummer zes (19-32). Als de laatste bal in het reguliere seizoen geslagen is en Sliedrecht nog steeds tweede staat, wie twijfelt daaraan, promoveren ze automatisch naar de eerste plaats vanwege het afhaken van koploper Team 22. VVU heeft de beste vooruitzichten om zich bij de geschoonde lijst met acht teams voor de kwartfinales om de titel te plaatsen.

In Sliedrecht werd het 3-0 (20, 21, 17), maar dat is alweer even geleden (16 oktober 2021). Dus is het maar de vraag of de vlaggen er op dit moment nog net zo bijhangen als toen. Zeker is wel dat de topscorers van toen (Jolijn de Haan en Christie Wolt bij Sliedrecht en Marrit Pasterkamp en Lisa Harmsen bij VVU) de ballen nog steeds goed weten te raken. Of dat gisteravond ook zo was?

De wedstrijd bracht voor de thuisploeg niet wat men ervan verwacht, als de koploper op bezoek komt. Sliedrecht was gewoon nog steeds een maatje te groot voor VV Utrecht. Dat werd met 15-25 in de eerste set erg duidelijk, kreeg in de tweede een vervolg, al had VV Utrecht daarin een sterke periode die een grote achterstand ongedaan maakte, en ook in de derde set had Sliedrecht aan het eind een handvol punten voor.

Jolijn de Haan had een heel beste serveserie in het begin van de wedstrijd met daarin vier aces en zij tilde de stand naar 1-7, bij 9-10 had VV Utrecht door scores van o.a. Lynn Zweekhorst teruggebracht naar één puntje. Wat volgde was een nieuwe serie van Sliedrecht en met een 1 om 9 score bouwden ze het verschil weer uit naar negen punten bij 10-19. Op dat moment was er ook eindelijk beeld via de livestream en werd ‘zwart met scorebord’ een volleybalduel. Aan het eind van de set liet Christie Wolt nog een drietal punten noteren, die voor de 15-25 eindstand zorgden.

In set twee maakte Sliedrecht Sport ook meteen in het begin het verschil. Bij 2-7 na scores van Vera Mulder, een blokpunt van Carlijn Ghijssen-Jans en een scorende pipe aanval van Jolijn de Haan ging VVU de time out in. De eerste twee punten na de pauze zette Carlijn Ghijssen-Jans op het scorebord (2-9), daarna kon VVU iets terugdoen (6-10).

Onder andere aces van Christie Wolt (6-12, 6-13) dwongen VVU in de tweede time out, die met enige vertraging (pas na 8-16) resulteerde in een inhaalrace. Mirthe van der Sluis gaf het startsein (9-16) en bij 13-16 haalde Vera Koenen haar ploeg naar de kant. Het verschil werd twee punten, dichterbij kwam VVU op de side out voorlopig niet (15-17, 16-18, 17-19). Jolijn de Haan verdubbelde het verschil (17-21), en VVU bracht het terug naar één puntje bij 23-24, waarop Sliedrecht het mooi vond geweest.

Een nadere uitleg over het verloop van de derde set moeten we u helaas wegen technische storing aan onze kant van de livestream schuldig blijven. Sliedrecht wist echter de wedstrijd in drie sets af te maken (20-25) en verbeterde zich ten opzichte van het resultaat in de thuiswedstrijd tegen VVU. Toen kreeg de ploeg uit de Domstad 68 punten mee, deze keer waren het er 58.

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club