29|05

Dames 2 klaar voor Topdivisie 2023-2024

Mede dankzij het overstappen van twee Dames 1-speelsters en eentje uit Dames 3 is de selectie van Topdivisionist Dames 2 op orde. Geheel nieuw gezicht in het blauw-wit is Rudie Döpp. De passer-loper komt over van het Haarlemse Spaarnestad.

Dames 2 klaar voor Topdivisie 2023-2024

Julia Joosten (passer-loper) en Eline de Haan (diagonaal) zijn de speelsters die afgelopen seizoen nog in de hoofdmacht meededen. Zij spelen in 2023-2024 op het één na hoogste niveau. Voor Iris Koek (midden, foto) betekent dat echter twee divisies omhoog. Zij kwam in 2022-2023 met Dames 3 uit in de Tweede Divisie.

Rudie Döpp
Nieuw in De Basis is Rudie Döpp. De passer-loper begon met volleybal bij VCH in Hoofddorp. Dat werd in 2011 verruild voor Spaarnestad, waar ze sinds 2014 in het eerste speelt. Hiermee volleybalde ze afgelopen twee jaar ook al in de Topdivisie.

Behalve de nieuwe coach Daniel van Helden, weten de ‘nieuwkomers’ zich in Dames 2 vooral omringd met bekende gezichten. Het team ziet er dan als volgt uit. Op de spelverdeling: Famke van Rekom en Britt van Herwaarden. Passer-lopers: Femke Zegwaard, Julia Joosten en Rudie Döpp. Op de dia staan Eline de Haan en Carlijn Berendsen hun mannetje en op het midden zijn dat Daphne Hulst, Solfee Postma en Iris Koek. De libero positie is waarschijnlijk in de vertrouwde handen van Mika Pierik, alhoewel een blessure daar mogelijk nog verandering in kan brengen. De twaalfde stek in het team wordt vrijgehouden om talentvolle speelsters uit Dames 3 ervaring op te laten doen.

Doorgroeien naar Eredivisie
Daniel heeft Tom Baas als assistent en analist naast zich. Doelstelling is om de vierde plek van afgelopen seizoen te verbeteren en uit te groeien tot een stabiele ploeg die langere tijd meedraait in de top van het een na hoogste niveau zaalvolleybal. “We willen, met het oog op de toekomstige wijzigingen, in ieder geval top 5 halen”, licht Daniel toe. “We hebben daar een mooi team voor; een goede mix tussen talent en ervaring. Maar minstens even belangrijk is natuurlijk dat we speelsters laten doorgroeien naar het Eredivisie-niveau, zoals dit seizoen met Sjakkie Donkers.”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club