19|11

Dames 2 net niet; rest wel

Zowel Dames 1 en 2, als Dames 3 speelden gisteren thuis. Dames 2 en 3 speelden ook nog eens tegen dezelfde club: Volley Tilburg; respectievelijk tegen het eerste en tweede team van de Brabanders. Dames 3 bracht het daar beter vanaf dan de Topdivisionisten. Het sluitstuk van de vrouwenavond - de Merwede-derby D1 tegen Voltena - werd een mooie overwinning voor de thuisploeg.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto’s: Guillaume Kortekaas

Dames 1
Om 18:00 uur was in Sliedrecht de strijd tussen Sliedrecht Sport en Voltena begonnen. Dat duel was snel ten einde, Voltena had blijkbaar haar dag niet of Sliedrecht was in uitstekende vorm. Met een overmacht aan eigen scores op drie onderdelen besliste Sliedrecht het duel. Aanval 33/16, aces 10/0 en blok 12/3. Sjakkie Donkers van Sliedrecht Sport werd met 21 treffers topscorer.

In de eerste set was bij 12-2 en 21-8 wel duidelijk dat Voltena niets in de melk te brokkelen had, in set twee konden de gasten tot 10-7 redelijk in het spoor blijven, echter waren ze dat bij 16-9 en 21-11 helemaal kwijt. In de derde set eenzelfde eenzijdig beeld, waarin Sliedrecht via 13-6 en 20-10 snel een einde aan de wedstrijd maakte.

Vanzelfsprekend mag het gastoptreden van Jasmijn de Keizer uit CMV5.4 niet onvermeld blijven. Met haar act ‘La Festa’ van Luna won ze afgelopen zomer de Playbackshow op het tentenkamp. Gisteren deed ze dat nog eens dunnetjes over. Prachtig!

Dames 2
D2 wist een 0-2 achterstand weg te poetsen, maar moest helaas in de vijfde set toch de meerdere erkennen in de bezoekers: 2-3.

Dames 3
D3 tegen D2 van Volley Tilburg was een pittig potje. Ging de eerste set met 25-22 naar Sliedrecht; de tweede was met 23-25 voor de tegenpartij. De derde set leek op een relatief makkelijke overwinning voor blauw-wit uit te draaien toen het 24-20 stond. Tilburg veerde echter op en haalde bij. Uiteindelijk trok Sliedrecht wel aan het langste eind met 31-29. Daarmee was het verzet van 013 gebroken. De 3-1 kwam op 25-14 op het bord.