06|11

Dames 3 van blessure naar dip

De jeugdige selectie van Dames 3 kende dit seizoen een vliegende start en won drie wedstrijden op rij. Echter na een weekje bekerrust kwam dan toch de dip.

Dames 3 van blessure naar dip

Een enkelblessure voor Anouk (voortaan met de lift in plaats van de schooltrappen!), ziekte en andere verplichtingen zorgden 26/10 voor een erg smalle selectie voor de wedstrijd tegen de Burgst. Met de 12-jarige Roos in de gelederen, startten de dames erg moeizaam. Door heel veel eigen fouten speelden we een kansloze 1e set: 13-25.

Als het dan met goed volleybal niet lukt, moet er gewerkt worden. De tweede set ging ietsje beter, maar de foutjes bleven er insluipen: 21-25. Ook in de derde set keken we lang tegen een achterstand aan, een mooie gelegenheid dan maar om het jeugdig talent speeltijd te gunnen. Roos erin op het midden en door haar onbevangen spel gingen we opeens een stuk beter spelen. Bijna verslikte de Burgst zich in het nieuwe elan en na zeven serveerpunten van Fleur stond er weer een gelijke stand op het bord 20-20. Ondanks een setpoint verloren we echter toch de set: 24-26.

In de vierde set de gemiddelde leeftijd nog maar iets omlaag gebracht met Melissa als setter. Het werd een setje knokken met dit keer slechts een kleine achterstand. Door de serveerserie van Serena wisten we die aan het eind van de set om te buigen in een kleine voorsprong en met 25-22 kregen we dan toch nog een puntje voor de moeite.

Een week later (3/11) stond de wedstrijd in Nieuwendijk tegen Voltena dames 2 op het programma. Dit keer met Amalia, Marit en Mila vanuit meisjes A erbij, stonden we met een twaalfkoppige selectie aan de start. De wedstrijd kunnen we verder kort over zijn. Voltena was op alle fronten agressiever en beter zodat er binnen no time een 4-0 op het bord stond.

Zaterdag wederom een zware wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst: Volley Meerkerk.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club