02|03

Dames delven onderspit tegen Sneek

Terwijl het thuispubliek stil stond bij het plotse overlijden van Wim van Mourik, speelden onze dames in het hoge noorden tegen aartsrivaal VC Sneek. Ondanks een 0-2 voorsprong in sets en matchpoints in de derde en laatste set, moest de winst in Friesland achtergelaten worden: 3-2.

Dames delven onderspit tegen Sneek

17-02-2019: Volleybal: Sliedrecht Sport v Apollo 8: Zwolle Finale Nationale Beker Volleybal Seizoen 2018-2019 L-R Carlijn Ghijssen - Jans (10) of Sliedrecht Sport

Foto: Pim Waslander

Het zou zo maar kunnen dat de wedstrijd van vanavond de voorbode was van de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Na het verrassende verlies van Eurosped vorige week, was dit nummer 1 tegen nummer 2. En die laatste won.

Onze dames kwamen nog wel knap op voorsprong (19-25 en 22-25) en een uitoverwinning leek in de maak. In de cruciale derde doorgang was het echter de thuisploeg die nipt het verschil wist te maken: 25-23 (na drie matchpoints voor Sliedrecht Sport). Ook de vierde set werd een prooi voor de Sneeksen, waarna het in de vijfde set gelijk op ging. Sliedrecht kreeg op 13-14 de eerste kans om het pleit te beslechten. Dat lukte niet, waarop Sneek wel hun eerste wedstrijdpunt wisten te verzilveren: 16-14 en 3-2. Hierdoor nadert Sneek Sliedrecht tot op één punt in de stand van de Kampioenspoule.

Woensdag volgt de thuiswedstrijd tegen Eurosped: 19.30 uur in De Basis.

 

Leeuwarder Courant

Knappe comeback volleybalsters Sneek tegen koploper
“De volleybalsters van Sneek doorbraken zaterdag een belangrijke barrière door in de kampioenspoule eindelijk weer eens te winnen van Sliedrecht Sport.”

Lees hier het hele verslag op lc.nl en bekijk het interview met de trainer van VC Sneek.

 

Podium TV

En hier kijk je de samenvatting van de wedstrijd op podium.tv.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club