03|10

Dames door naar finale Supercup

Dames 1 heeft zich in het toernooi om de Supercup ontdaan van VC Sneek. In Ede werd het 3-0 voor de blauw-witten. Morgen om 13.00 uur volgt de finale tegen Eurosped. De wedstrijd is live te volgen via Volleybal.nl.

Dames door naar finale Supercup

Foto’s: Pim Waslander

De strijd om de Supercup zaalvolleybal wordt dit jaar eenmalig volgens het Final Four format gespeeld. De ouverture van het seizoen in de Eredivisies betreft normaliter de strijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van de afgelopen jaargang. Omdat de competitie vanwege het coronavirus voortijdig moest worden beëindigd, werden er afgelopen seizoen echter geen teams landskampioen. Naast bekerwinnaar Sliedrecht Sport, mogen de beste drie teams uit de kampioenspoule meedoen aan het Supercup Final Four toernooi.

Vandaag werden de halve finales gespeeld. Als bekerwinnaar hadden we het voordeel, dat we in de halve finale gekoppeld werden aan de nummer 4 van de kampioenspoule: VC Sneek.

Verslag van Volleybal.nl:

Opstellingen
Coach Vera Koenen van favoriet Sliedrecht Sport, liet het volgende zevental starten: Ana Rekar (spelverdeler), Jolijn de Haan (diagonaal), Christie Wolt en Fleur Savelkoel (passer/lopers), Mareen van der Woude en Carlijn Ghijssen-Jans (middens) en Emma Rekar (libero).

Jeffrey Scharbaai, de eindverantwoordelijke van VC Sneek, begon met Nienke Tromp (spelverdeler), Anlène van der Meer (diagonaal), Roos van Wijnen en Britt Scheurs (passer/lopers), Lieze Braaksma en Jasmijn Akse (middens) en Geldou de Boer (libero).

1e set:
In het begin van de eerste set speelden beide teams aantrekkelijk volleybal. Er werd door zowel Sliedrecht als Sneek uitstekend verdedigd, hetgeen prachtige rally’s tot gevolg had. Tot 11-10 voor Sliedrecht bleef het verschil beperkt, maar hierna nam de Supercuphouder gedecideerd afstand. Dankzij een blok van Christie Wolt en veel aanvals- en servicegeweld van de Sliedrechtse hardhitters Jolijn de Haan en Fleur Savelkoel liep het team van Koenen uit naar 16-10 en later naar 24-17. Na een foutservice van Sneek ging de set met 25-18 naar de blauwwitten.

2e set:
In de tweede set liet coach Scharbaai van Sneek Wies van Solkema starten op de positie van Britt Scheurs. Sneek kon Sliedrecht volgen tot 5-5, maar verloor daarna de aansluiting. Sliedrecht plaatste een demarrage van 13-10 naar 22-14 en won onbedreigd de set met 25-15 na een score van Fleur Savelkoel.

3e set:
Coach Vera Koenen van Sliedrecht liet in set drie Rochelle Wopereis en Kirsten Wessels starten als respectievelijk spelverdeler en diagonaal. Sneek gaf zich bepaald niet gewonnen en boog knap een 5-0 achterstand om in een 16-13 voorsprong. Dankzij aces van Fleur Savelkoel en ex-international Carlijn Jans wist Sliedrecht tijdig het tij te keren en repareerde het de schade: 19-18. In het slotstuk kwam de 3-0 overwinning voor het team van Koenen niet meer in gevaar. Na een geslaagde omloopbal van Mareen van der Woude won Sliedrecht de derde set met 25-20 en daarmee de wedstrijd met 3-0.

Lees hier het hele verslag op Volleybal.nl

Zondag 4 maart, vanaf 13.00 uur nemen we het op tegen Eurosped uit Vroomshoop. Zij versloegen vandaag Apollo 8 in de andere halve finale:

Apollo 8 – Eurosped 2-3 (23-25, 25-20, 20-25, 25-23, 13-15)


Terug naar nieuws overzicht


Business Club