Dames houden Apollo eronder

Gisteravond kwamen Heren 1 en Dames 1 in actie. De mannen waren snel klaar in Apeldoorn en konden al na drie sets op terugreis. De vrouwen haalden er het maximale uit en bleven vijf sets in de running.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto’s: Hans van Wijngaarden

Dames 1
Sliedrecht Sport had de uitwedstrijd in Borne tegen Apollo 8 met 3-2 verloren. Sindsdien was er veel water door de Dinkel, de Rijn, de Maas, de IJssel en de Vecht gestroomd en was dat puntje wat ze toen minder oogsten omgezet in een puntje voorsprong in de stand. Sliedrecht was voor begin de nummer 4, Apollo 8 de nummer 5 in van de ranglijst.

Apollo 8 verloor in de eerste set na een ruime 10-15 voorsprong met 25-23. In de tweede set konden ze eenzelfde tussenstand wel winnend naar de finish brengen. Maar ook met nipt verschil (23-25). Set drie en vier werden met 25-17 en 20-25 afgesloten. De tiebreak moest dus de beslissing brengen.

Apollo 8 kwam daarin met 3-8 voor, maar was die mooie voorsprong bij 9-8 ook weer kwijt. De ploeg uit Borne kwam bij 14-15, 15-16 en 16-17 op matchpoint, maar zoals zo vaak het geval is dat als je de opeenvolgende kansen niet benut doet de tegenstander dat bij eerste gelegenheid wel. Het werd 19-17 en dus 3-2 voor Sliedrecht Sport.

Heren 1
SV Dynamo vs. Sliedrecht Sport was in de derde set spannend. Sliedrecht kreeg de kans om een vierde set af te dwingen, maar slaagde daar na 30-28 verlies niet in. De eerste twee sets hadden de bezoekers al met 25-20 en een hele ruime 25-11 verloren. Dynamo had een veel betere eigen score met 54 om 31 punten, Sjors Tijhuis nam er daarvan 13 voor zijn rekening en Marius den Hartog scoorde 9 keer voor Sliedrecht. Zij waren de topschutters in dit duel.

Hier vind je de samenvatting van de wedstrijd.