22|12

Dames luiden met dik verlies jaar uit

Kalkoen, kerstboom, white Christmas.... Er ging ongetwijfeld van alles door de hoofden van onze vrouwen, maar de focus op de wedstrijd was er niet echt vanavond. Een 3-0 verlies tegen Flamingo's/Activia was het resultaat. Tijd voor de winterstop.

Dames luiden met dik verlies jaar uit

Foto's: Pim Waslander

In de eerste set leek het nog helemaal niet zo verkeerd te gaan. Met 20-22 was de eerste setwinst binnen handbereik. Dat pakte echter anders uit, want waar de blauw-witten er nog eentje maakten, wisten de FAST’sters er vijf binnen te tikken en werd het 1-0 (25-23).

St. Anthonis in extase! En terecht, want de thuisploeg speelde lekker. In tegenstelling tot onze vrouwelijke hoofdmacht. Maar goed, verslapping aan het eind van de eerste set kan gebeuren. Met volle moed door naar de tweede doorloop. Maar ook dat ging verre van goed. Na een 12-7 achterstand werd Julia gewisseld voor Jolijn. Sliedrecht pikte op 16 aan en dat bleef zo tot aan de 21. Toen zette FAST door, met als resultaat 25-22 op het scoreboard en een eerste wedstrijdpunt kwijt (vanuit Sliedrechts perspectief dan).

Op naar een vijf-setter dan maar… Helaas. Het spel bleef pover en kwetsbaar. Weinig servicedruk, aardig wat fouten, iedereen net iets te laat. Opvallend was dat er eigenlijk niets meer gewisseld werd aan Sliedrchts zijde. Wat zegt dat dan over de reservebank? 10-6 werd 18-14, waarna de meiden nog best knap terugkwamen tot 20-19 en 22 gelijk. De overtuiging bleef echter uit: 25-22 en 3-0 verlies. Wat een teleurstellend afscheid van 2021.

Maar goed… foutje bedankt. Felicitaties voor FAST. Hoe dan ook gaat Sliedrecht als Herbstmeister 2021 uit. Op naar 2022. Op 8 januari gaan we er weer fris en fruitig tegenaan in de eigen De Basis, tegen Eurosped.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club