31|01

Dames schrijven er weer drie punten bij

Met een nog verder gehavende selectie reisden Vera en haar vrouwen naar het Zuiden om het daar tegen Flamingo's-Activia op te nemen. Een drie-punter werd veilig gesteld: 1-3.

Dames schrijven er weer drie punten bij

Foto: Pim Waslander

De blessurelijst wordt alsmaar langer. Pascalle kreeg bij het blokkeren (of eigenlijk niet dus) een bal in het gezicht gesmasht en kampt met een hersenschudding. De ziekenboeg bevat verder nog Emma (kruisband), Maureen (rug) en Kirsten Wessels (vinger). En Ana speelt niet vanwege coronale overwegingen. Ook Dagmar uit Dames 2 heeft last van een rugblessure. En dus bestond de starting seven uit Kirsten Knip, Rochelle, Carlijn, Denise, Jolijn, Fleur en Christie, met op de bank Julia, Mika Pierik, Mirte van der Sluis en Eline de Haan (de laatste drie uit Dames 2).

Na een goede eerste set (17-25) ging het mis in de tweede. Bij de tien, stonden we al vijf punten achter en dat werd maar niet goed gemaakt. Uiteindelijk pikten de FASTsen de set met 19-25. Met de opborrelende stuntgevoelens van de tegenpartij werden echter daarna korte metten gemaakt. Sliedrecht schakelde een versnellinkje hoger een sloeg in de derde set op 4-4 een gat van vier punten. Die voorsprong ging de hele set mee (8-12, 12-16, 16-20) en werd in de big points nog iets uitgebreid: 19-25.

Ook de vierde set verliep crescendo; tenminste: vanuit Sliedrechts perspectief dan. Net na het midden van de set kwam FAST nog wel terug tot twee punten achterstand (15-17), maar dat mocht ons Dames 1, met inmiddels Julia en Mirte binnen de lijnen, niet deren. De set werd keurig uitgevolleybald: 18-25 en dus 1-3 en dus weer drie punten erbij. Omdat Apollo een weekje vrijaf heeft (door het vanwege corona niet spelende Peelpush), betekent de overwinning ook dat we in ieder geval een week de koppositie mogen bekleden. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Set-Up.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club