02|04

Dames uit Bekerstrijd

Tsja... wat moet je daar nou van zeggen. Een danig gehavend Sliedrecht Sport nam het op tegen Flamingo's-Activia en verloor met 3-2. Bijzonder spijtig, maar zeker niet geheel onverwacht.

Dames uit Bekerstrijd

Foto: Pim Waslander

Vanwege Corona-besmettingen kon er de afgelopen twee weken maar heel beperkt getraind worden. Vanavond ontbraken ook Carlijn, Denise en Ana daardoor. Alles bij elkaar behoorlijke aderlatingen en de reden dat Sliedrecht Sport allesbehalve dan fit aan de start verscheen.

Dat toonde. Met Maureen, Pascalle en Julia (voor Fleur) in de basis, was de eerste verreweg de slechtste die Dames 1 dit seizoen afleverde: 25-11. Veel fouten en collectieve malaise, ondanks het feit dat Fleur er op 12-4 in kwam voor Christie.

De tweede set begon niet veel beter. Op 10-6 kwam Christie terug voor Jolijn. Het zal niet de doorslag hebben gegeven, maar het spel van Sliedrecht verbeterde wel. Bij 13 werd gelijk gemaakt, waarna de Limburgse Brabanders weer uitliepen. Bij 18 was het wederom gelijk, waarna blauw-wit erbij 19 overheen ging. Die voorsprong werd behouden: 20-25.

De derde set gaf een gelijk beeld. FAST nam de voorsprong (13-10), maar Sliedrecht trok bij (18-18) en pakte de set: 23-25.

De moed die dat gaf voor de vierde set werd helaas niet bewaarheid. De thuisploeg leidde van het eerste moment (4-1, 11-5, 19-13) en pakte ruimschoots de set: 25-15.

De tie-break moest dus de beslissing brengen. Op 6-3 kwam Jolijn Julia vervangen, maar helaas kon dat het tij niet keren. Op 10-6 pakte coach Vera nog een rode kaart (en dus 11-6), maar al snel liep FAST uit naar 14-9. Chapeau voor onze vrouwen dat ze zich op de service van Rochelle – die meer dan behoorlijk speelde – wisten terug te vechten naar 14-14. Daarna ging het echter mis: 16-14.

De zoveelste hoofdprijs op rij is dus helaas geen werkelijkheid geworden. Blessures en ziekte mag je nooit de schuld geven, dus laten we dat ook niet doen. Spijtig dat het zo eindigt, maar alle felicitaties aan Flamingo’s-Activia. De ‘road to the final’ ligt open. Pakken!!

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club