26|01

De Basis ontvangt verduurzamingsbijdrage Rabobank

In het kader van 125 jaar Rabobank, heeft de Stichting Sportaccommodatie Benedenveer – eigenaar van De Basis – een bijdrage van maar liefst 5.700 euro ontvangen om de sporthal verder te verduurzamen. De cheque werd deze week overhandigd door Roelf Polman, directeur coöperatieve Rabobank Lek en Merwede, aan Ad Riebergen, voorzitter van de stichting.

De Basis ontvangt verduurzamingsbijdrage Rabobank

“Sinds de bouw van De Basis hebben we al veel geïnvesteerd in isolatie en het energiezuinig maken van De Basis”, legt Ad uit. “Zo liggen er bijvoorbeeld 326 zonnepanelen op het dak. Met deze, zeer welkome bijdrage van de Rabobank kunnen we specifiek onze ring- en warmwaterleidingen nog beter isoleren. Dat scheelt ons honderden kuub gas per jaar. Daarmee blijft er meer geld over om invulling te geven aan onze missie om mensen in beweging te krijgen en lekker te laten volleyballen en kunnen we blijven doorgaan met projecten in Sliedrecht en omliggende wijken om te bouwen aan cohesie en leefbaarheid in de samenleving. Het gaat dan bijvoorbeeld om clinics op Sliedrechtse basisscholen, activiteiten voor de omliggende wijken en het aanbieden van volleybal voor mensen met een beperking. We danken de Rabobank hier heel hartelijk voor!”

Samen meer dan alleen
Roelf: “Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zetten we ons in voor een sterkere leefomgeving en voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Met als uitgangspunt dat we samen meer bereiken dan alleen. Omdat we als Rabobank 125 jaar bestaan stellen wij dit jaar eenmalig een extra bijdrage van 125.000 euro beschikbaar om in ons verzorgingsgebied te investeren in lokale duurzaamheidsoplossingen en projecten, zoals deze bij De Basis.”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club