03|03

Derde driepunter op rij

Het was een heerlijk avondje voor de mannen van Heren 1 in De Basis. PDK Huizen kwam op bezoek, maar had weinig in te brengen tegen de thuisploeg: 3-0. Youri speelde vanaf het begin mee en wist, onder andere, met z'n service meteen de eerste punten van de wedstrijd te noteren. Lekkerrrrrr!

Ook bij Dames 2 was het genieten in hun thuiswedstrijd tegen de koploper. 3-2 na twee kansloze sets. Dat is is toch echt wel knap te noemen.

Derde driepunter op rij

Tekst: Vizier op Volleybal / Volleybalkrant. Foto’s: Guillaume Kortekaas

Heren 1

Sliedrecht Sport heeft zichzelf zaterdagavond een uitstekende dienst bewezen in de strijd om de bovenste plaatsen van de B-poule in de BetCity Eredivisie Mannen. Het won zelf met overtuigende cijfers van Prima Donna Kaas Huizen en zag de concurrentie de punten onderling verdelen.

Het weekend kon haast niet beter voor Sliedrecht Sport dat eerst in eigen hal mocht aantreden tegen Prima Donna Kaas Huizen en dat met verve deed (25-17, 25-15, 25-21). Trainer-coach Martijn van Goeverden kon zelfs een aantal mannen die normaal in de basis staan, zoals Luuk de Groot en Rick van der Sluis, rust geven.

Daarnaast was het de avond van Youri Ebbelaar die na lang blessureleed zijn rentree in de basis kon maken en dat naar behoren deed (9 punten, 47% aanval). Serverend had de thuisploeg de zaken goed op orde met maar liefst negen aces, waardoor Prima Donna Kaas Huizen het zowel passend en aanvallend behoorlijk lastig had. Jasper Bouter (10 punten, 4 aces) en Jesper van Muijden (10 punten, 2 aces) eindigden in de dubbele cijfers voor Sliedrecht Sport.

Hier vind je de samenvatting van de wedstrijd.

 

Dames 2
Sliedrecht Sport Dames 2 kreeg koploper AVV Keistad in de Basis tegenover zich. Tegen de koploper op eigen veld bewijzen dat je beter bent is uiteraard een geweldige uitdaging en een target waar iedere sporter voor gaat. Dus ook Sliedrecht Sport D2, en zij behaalden een zwaarbevochten 3-2 zege. Keistad domineerde in de eerste twee sets (13-25, 18-25) maar kon in de volgende sets de trekker niet overhalen om de wedstrijd te beëindigen. Sliedrecht knokte zich naar 1-2 via 25-19 en kon met 25-23 de tiebreak afdwingen, die ze met 15-12 in hun voordeel beslisten.

 

Heren 2
Zaanstad vs. Sliedrecht Sport H2 was de nummer drie tegen de koploper, onderling verschil 7 punten. En dat werden er 10 na de 0-3 zege van de gasten. Met 22-25, 20-25 en 19-25 waren ze een maatje te groot voor de thuisploeg.

 

Dames 3 en Heren 3
Ook in de Tweede Divisies kraaide de Sliedrechtse haan victorie. Voor Dames 3, als nummer 5, was het zaak de nummer 6, Stravoc, van zich af te houden. Dat lukte glansrijk in De Basis. De gasten mochten met 3-1 klop weer terug naar het pittoreske Stramproy. Heren 3 legde de omgekeerde weg af, alhoewel minder diep in Brabant. Onze mannen legden in Horst Heren 1 van Hovoc over de knie: 0-4.

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club