25|02

Dikke winst H1. D1 en H2 boot in

Het was een zaterdagavondje van gemengde uitslagen en dus mixed emotions. In een volle De Basis zette Heren 1 een goede stap naar de kwartfinales om het landskampioenschap door naaste belager SSS met 3-0 over de knie te leggen. Bij Dames 1 wil het maar niet vlotten: verlies tegen Dynamo. Heren 2 verloor verrassend van het team waar ze eerder ook al tegen onderuit gingen: Peelpush.

Tekst: o.a. Vizier op Volleybal. Foto’s: Guillaume Kortekaas

Heren 1
Sliedrecht Sport vs. SSS Barneveld was spannend in de eerste twee sets. Beide keren had de thuisploeg aan het eind een voordeel van twee punten. In de eerste set bij 25-23 en in de tweede duurde het tot 32-20 voordat de strijd beslist was. In de derde pakte de thuisploeg met 25-18 overtuigend de winst voor de 3-0.

Sliedrecht was met name aanvallend de beter scorende ploeg met 44 om 32 punten. Voor de overige onderdelen deden de teams maar weinig voor elkaar onder met bijvoorbeeld 14 om 16 punten voor opslag en blok en 23 om 24 voor de tegenstander gescoorde punten. Luuk de Groot werd bij Sliedrecht met 18 punten topscorer. Mooi was de return van Youri in de laatste punt van de laatste set. Top dat hij er weer bij kan zijn.

Dames 1
Dames 1 begon als koploper aan de B-poule, maar is inmiddels op de derde plaats beland. Tegen de – met alle respect – ‘kleintjes’ Voltena en Dynamo werd puntverlies geleden. En in dat laatste geval, meer dan dat: ook de wedstrijd werd verloren. Blijkbaar is dat de realiteit, wat best een angstige gedachte is, met de ‘topper’ tegen VV Utrecht op het programma, aanstaande woensdag. Hopelijk zorgt dat voor de ommekeer…

Sliedrecht Sport was te gast in Omnisport bij SV Dynamo en hield aan hun bezoek daar één puntje over. SV Dynamo kon twee keer een achterstand in sets wegwerken. Met 25-22 in de tweede set maakten ze de 25-27 (na 24-22) uit de eerste ongedaan en met opnieuw 25-22 in de vierde set de 19-25, die Sliedrecht Sport een 1-2 voorsprong had gegeven.  In de beslissende vijfde set kon Dynamo het gaatje van twee punten slaan na 10-10 (12-10) en na 12-11 maakten ze de set in een keer uit.

De foutenlast ws volgens het matchreport hoog. Van de totale score van 109 om 107 punten maakten de teams zelf 75 om 62 eigen punten. Het verschil waren punten van de tegenstander. Bij SV Dynamo scoorde Caya van Cooten 18 keer, Sjakkie Donkers nam er 22 voor Sliedrecht voor haar rekening.

Heren 2
In de B-Divisie stond een heuse topper op het programma met Peelpush vs. Sliedrecht Sport H2. De ploeg uit Meijel had in de heenwedstrijd een verrassende 1-3 zege behaald, dat moest in de return bevestigd worden of door de gasten worden rechtgezet.

Peelpush vs. Sliedrecht Sport H2 werd een bevestiging van de eerdere uitslag. De thuisploeg won opnieuw, weer in vier sets. De eerste set moesten ze met 23-25 aan de gasten laten, daarna waren ze met 25-20, 25-18 en 25-22 drie keer de baas in eigen huis.

Dames 2, Dames 3 en Heren 3 kwamen zaterdag niet in actie.