25|11

Edwin Koene blikt vooruit op het treffen met de landskampioen

Edwin Koene blikt vooruit op het treffen met de landskampioen

Foto: Rick den Besten

Als ik deze terugblik/voorbeschouwing schrijf is het maandag 21 november. Een paar dagen geleden dus. Ik ben nog aan het bijkomen van de verrassende uitslagen van afgelopen zaterdag. Limax komt met de schrik vrij tegen het Talentteam (2-3), nummer laatst ZVH verslaat Orion (3-2) en het SSS van Paul en Marnix verslaat Dynamo (3-1). In Houten zag ik Sliedrecht Sport na een draak van een wedstrijd helaas nipt onderuit gaan tegen Taurus (3-2). Inmiddels zijn er woensdagavond nog vier wedstrijden gespeeld. Ik verwacht hierbij niet weer zulke verrassende uitslagen.

Dan door naar komende zaterdag. De huidige landskampioen en titelkandidaat komt op bezoek in de Basis. Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Met aan het roer twee zeer ervaren mannen: coach Redbad Strikwerda en zijn assistent Ivo Martinovic. Die zullen afgelopen zondag toch niet heel vrolijk aan het ontbijt hebben gezeten. Want de nederlaag tegen SSS was de tweede op rij. Een week eerder deed VoCASA namelijk wat niemand voor mogelijk hield. Na een 2-0 achterstand klopte het Dynamo in het eigen Omnisport met 2-3. Ongekend. Dat verwacht je niet. Zeker gezien de woorden van Strikwerda tijdens de eerste uitzending van het programma Tijd voor Volleybal (zie You Tube). ‘’Ik heb een groep met daarin elf potentiële internationals. Tien jonge spelers en één dertiger, Ramon Martinez, die overigens nooit is ‘gezien’. En van dit potentieel moeten er volgende zomer minimaal twee, Joris Berkhout en Sjors Tijhuis, op Papendal instromen’’, aldus Strikwerda.

Zo, dan weet u meteen op welke spelers u moet letten. Als we kijken naar de aanvallende prestaties in de eredivisie, dan komen we de eerste speler van Dynamo pas tegen op plaats 22: Martijn Brilhuis met 60 gescoorde punten. Ter info, ‘onze’ Youri staat daarin knap tweede met 86 punten. Blokkerend daarentegen lijkt Dynamo het beter voor elkaar te hebben dan Sliedrecht Sport. Voor ‘onze’ spelverdeler Daan Haanappel is het een weerzien met oude bekenden. Hij maakte in de zomer immers de overstap van Apeldoorn naar Sliedrecht. Daan zal coach Martijn vast nog wel hebben kunnen voorzien van nuttige tips voor dit duel.

Kunnen ‘onze’ mannen zaterdag verrassen? Zit er een stuntje in? Of hebben Strikwerda en consorten na het midweekse uitstapje in en tegen Huizen de boel weer op de rit? Ik ben benieuwd wie er morgen vrolijk aan het ontbijt zit?

Veel kijkplezier!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club