29|03

Einde seizoen voor Dames 1

Ondanks een fraaie 0-3 overwinning bij Activia zit het seizoen erop voor Dames 1. We hadden het niet meer in eigen hand en waren afhankelijk geworden van puntenverlies van Utrecht. En dat deed de Domploeg niet. Daarmee komt een einde aan een seizoen zonder prijzen en - op de strijd om de Supercup na - ook zonder finales. Europees in de voorronde gesneuveld, in de Beker in de kwartfinale en in de Eredivisie de B-poule niet overleefd met overall een zevende plek. Dat is wel even wennen, nadat we sinds 2017 elk seizoen één of meerdere hoofdprijzen pakten. 'Teleurstellend' is dan wel de samenvatting van seizoen 2023-2024. Voordeel is wel dat voor komend seizoen het motto 'the only way is up' opgeld doet. Maar voor nu: uithuilen en snel weer met nieuw elan opnieuw beginnen.

Einde seizoen voor Dames 1

Tekst: Volleybal.nl. Foto: Pim Waslander

In de B-poule verzekerde De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht zich vanavond van de tweede plek. Na twee winnende sets leek de overwinning binnen handbereik, tot Peelpush de derde set opeiste en in de vierde set lange tijd op voorsprong stond. Richting de slotfase kon Utrecht het tij keren, maar door een aantal servicefouten op matchpoint kon de equipe van Vera Koenen het steeds niet afmaken. Uiteindelijk kon het – dankzij een fout van Peelpush – diep in de vierde set toch de overwinning vieren: 28-30. Dit resultaat garandeert Utrecht een tweede plaats in de B-poule en een confrontatie met Assen in de kwartfinale.

Het markeert tevens het einde van het seizoen voor Sliedrecht Sport, dat als derde eindigt in de B-poule. Het team, dat hun volle prijzenkast dit seizoen niet aan kan vullen, sloot het seizoen af met een 0-3 overwinning op SOMAS/Activia, maar wist dat de mogelijkheid om door te gaan in de competitie gering was. Het lot lag in handen van Utrecht’s prestatie; met hun overwinning kwam er een einde aan het seizoen van Sliedrecht.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club