07|04

Einde seizoen voor Heren 1

Ook voor Heren 1 is een einde gekomen aan het Eredvisie seizoen 2023-2024. In een bomvolle De Basis kon er helaas geen derde wedstrijd worden afgedwongen in de kwartfinale om het landskampioenschap. Limax was een maatje te groot en won wederom met 3-1, net als op woensdag.

In de Topdivisie deed Dames 2 goede zaken. Hetzelfde gold voor Dames 3, maar dan in de Tweede Divisie.

Einde seizoen voor Heren 1

Foto’s: Guillaume Kortekaas

Niet alleen was het vol in De Basis, ook het programma was gevuld. Naast de kraker tegen de Limburgers, werd er afscheid genomen van Kirsten, Noa en Angelica van Dames 1 en van Cain van Heren 1. Tevens was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Arie Bakker.

Veel emoties dus in De Basis. Helaas was die van de victorie daar niet bij. Tenminste, niet ‘s avonds laat. In het begin van de avond deed Dames 2 zich wel het zoet van de overwinning goed smaken. Spaarnestad werd met lege handen naar Haarlem terug gestuurd. Het werd 3-1 via de setstanden 25-19, 25-18, 20-25 en 25-20. En aangezien naaste concurrenten Ledûb en VCN verloren, heeft D2 zich nu op de vijfde plek genesteld. Als ze daar na de volgende, tevens laatste wedstrijd nog bevinden, is promotie naar de nieuwe Superdivisie een feit. Met twee punten voorsprong op VCN volstaat een 3-2 overwinning zaterdag tegen Ledûb in Budel.

Bij het hoofdgerecht in De Basis hoopte iedereen op een stunt, maar die bleef helaas uit. Na twee sets was er geen verschil in de setstanden en de punten. Met 23-25 kwam VC Limax op 0-1, via 26-24 maakte H1 gelijk. Daarna hadden de Limburgers het beste van het spel en met 15-25 en 20-25 pakten ze opnieuw een 1-3 zege en daarmee het ticket voor de halve finale, waarin ze in een ‘best of five’ serie als tegenstander Orion zullen tegenkomen. In de vierde set bleef het lang spannend, zeker toen de mannen van Martijn van Goeverden tot 20-20 wisten terug te komen. Jammergenoeg was dat ook meteen de laatste blauw-witte punt van de wedstrijd. Einde seizoen, maar eentje waar met opgeheven hoofd op teruggekeken kan worden.

Hier vind je de samenvattingen van de kwartfinales:

Dat geldt ook voor Heren 2. Het kampioenschap en de promotie naar de Superdivisie waren al binnen en dus was de een-na-laatste wedstrijd in de Topdivisie er eentje om des keizers baard. Prompt werd er in Houten van Taurus verloren: 3-1. Zaterdag staat nog de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk op het programma. Ook die doet er niet toe, maar het duel daarna zeker wel. Dan neemt Heren 2, als kampioen van de Topdivisie B het op tegen Sudosa Desto uit Assen, zijnde de kampioen van Topdivisie A. Deze wedstrijd bepaalt wie er Amateur Landskampioen wordt. Het mooie ervan is dat deze strijd in De Basis wordt afgewikkeld: zaterdag 20 april vanaf 17:00 uur.

Dan nog even door naar onze andere twee divisieteams. Over Heren 3 kunnen we kort zijn. Ze waren al kampioen en gepromoveerd, maar vervulden hun sportieve plicht met verve tegen de nummer 3: Hajraa. In Eindhoven werd het 1-3. Bij Dames 3 is het nog wel spannend. Zelf wonnen we keurig met 3-1 van Voltena. En aangezien koploper en kampioen Hajraa dat ook deed tegen onze naaste belager, Tecona, hebben wij nu de vierde plek van hen overgenomen. Deze geeft toegang tot een promotie-degradatie duel tegen een laagvlieger uit de Eerste Divisie. Maar zo ver is het nog niet. Eerst moet er zaterdag nog een goed resultaat neergezet worden tegen de nummer een-na-laatst Ledûb.

 

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club