03|03

En ook de volle buit voor Dames 1

Na drie wedstrijden waarin er geen driepunter in de B-poule viel te noteren, was dat vandaag wel het geval. Peelpush werd slachtoffer van de blauw-witte dadendrang: 1-3.

In de eerste set maakte Sliedrecht na de 5 het verschil. Vijf punten op rij zorgden voor 5-10, waarna de uitploeg de voorsprong niet meer weggaf. Peelpush kwam nog wel dichtbij (14-16 en 17-19), maar uiteindelijk prijkte er 21-25 op het scorebord.

In de tweede set kwam Sliedrecht ook weer op voorsprong, maar keek na 14-14 lange tijd tegen een achterstand aan, die maximaal drie punten betrof (20-17). Daarna stelde ons Dames 1 orde op zaken en dwong twee setpoints af (22-24). Dat bleek niet genoeg (24-24), maar de eerstvolgende setpoint daarna was wel raak: 24-26.

In de derde set ontliepen beide teams elkaar niet veel, wat wederom tot 24-24 leidde. Nu waren alleen de Limburgsen beter in de afronding: 26-24.

Ook set 4 ging redelijk gelijk op, tot 15-15 toen er zes punten op rij voor Sliedrecht volgden. Die klap kwam Peelpush niet meer te boven. Ze wisten nog twee punten te noteren, waardoor met 17-25 1-3 de eindstand werd. Mooooooi!

Daarmee wordt nu de derde plek bekleed in de B-poule op respectievelijk 2 en 3 punten van Utrecht en Dynamo. Dat is een overzichtelijk verschil. En met nog zes wedstrijden te gaan, hebben we alles nog in eigen hand.