07|03

En weer drie punten ‘in the pocket’

In de B-Poule bij de mannen werd gisteravond één wedstrijd gespeeld. Koploper Sliedrecht Sport nam het op tegen nummer voorlaatst ZVH. Het werd een 3-1 zege voor de ploeg uit Sliedrecht. De eerste set ging nog met 19-25 verloren, daarna pakten ze met 25-17, 25-16 en 25-21 de zege. ZVH ging ten onder aan de foutenlast, ze scoorden 36 keer voor Sliedrecht en kregen er daarvoor 21 terug. Met name serverend (22 foutserves) en aanvallend (11 fouten) wogen de weggeven punten zeer zwaar.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto: Guillaume Kortekaas

Op de eigen score hielden de teams elkaar met 56 om 56 punten in evenwicht. ZVH scoorde 4 blokpunten meer, Sliedrecht had er 2 voordeel op aanval en opslag. Youri Ebbelaar van Sliedrecht werd met 23 punten topscorer, Benjamin Parkinson kwam voor ZVH op 17 punten.

In de eerste set nam ZVH vlot een voorsprong (4-7) en stond die niet meer af. Na 9-12 werd de marge uitgebouwd naar vijf punten bij 10-15 en zes bij 16-22. De eindstand had dat verschil bij 19-25 nog steeds.

In set twee maakte Sliedrecht het verschil met een serie van 8-7 naar 14-7 en van dat verschil leverden ze niets meer in. In de derde set nam Sliedrecht een 3-0 voorsprong en bleef gedurende de hele set de leidende positie vasthouden. Via o.a. de tussenstanden 9-6, 13-8, 17-12 en 20-15.

Hetzelfde beeld was in de vierde set na 5-5 van toepassing. Sliedrecht liep uit naar 16-12, ZVH kwam nog terug naar twee punten verschil bij 19-17 maar moest uiteindelijk na 23-20 met 25-21 capituleren.