07|03

Gerard Baan over de pot tegen VoCASA

Zaterdagavond 20:30 uur wordt er weer afgetrapt voor een mooi potje volleybal tussen de bovenste twee teams uit de B-poule. Ondanks de plek in die B-poule zijn er voor beide teams nog volop kansen om de strijd aan te gaan met de (op dit moment) beste teams van Nederland. Een plek bij de bovenste twee geeft recht op een kwartfinale tegen de nummer 3 of 4 van de A-poule. Nog alles om voor te strijden dus!

Gerard Baan over de pot tegen VoCASA

Foto: Peter Verheijen

Tot dusver blijkt Sliedrecht Sport Heren 1 ijzersterk te zijn in de eigen sporthal De Basis. Slechts twee ploegen wisten dit seizoen in de reguliere competitie te winnen van onze mannen. Dynamo pakte de volle buit, en jawel, ook VoCASA wist de volle 3 punten uit De Basis weg te slepen.

Al jaren komen deze ploegen elkaar tegen in de Eredivisie, en daarvoor ook al in de Topdivisie/B-league/1e divisie, noem het maar op. Elk jaar weer een felle en mooie strijd tussen de ‘Paarsen’ en de ‘Blauw-Witten’. Ook dit jaar ontlopen beide teams elkaar niet veel; garantie dus voor een mooie pot.

Bij het team uit Nijmegen moeten we onder andere letten op hun diagonaal, Stijn de Ruiter, een echte versterking. Zowel serverend als aanvallend van grote waarde. Blokkerend moet dit team het vooral van Mathijs Apine hebben, weinig aanvallers die bij hem voorlangs weten te slaan. Tot slot hebben we dan nog Mees Blom, wie kent hem niet? Jarenlang actief op het zand met onze eigen Yorick, en nu al een flink aantal jaar te bewonderen in de zaal. Nog altijd even handig met een bal, zijn favoriet is dan ook ‘handjes-uit’.

Bij onze eigen mannen is het vooral letten op Youri Ebbelaar, na lang blessureleed wist hij vorige week zijn rentree te maken tegen Huizen. Hij laat in ieder geval zien dat hij het volleyballen niet verleerd is, slaat de ballen nog steeds binnen alsof er geen blok hangt en komt stap voor stap helemaal terug. Verder is het letten op Mart de Groot, een van de beste (misschien wel de beste) libero’s op dit moment op de Nederlandse velden. Passen kon hij altijd al, maar dit jaar is hij ook verdedigend niet te kloppen.

Genoeg ingrediënten voor een mooie pot volleybal op de zaterdagavond. Prognose: 3-0 winst voor Sliedrecht Sport en een dakbal van Marius den Hartog. Tot zaterdag!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club