30|01

Gerard Baan voorspelt een thuisoverwinning woensdag

Woensdag een cruciaal potje voor onze mannen. Is een plekje bij de beste 4 na vanavond nog een mogelijkheid, of mogen we ons opmaken voor een strijd met de ploegen onder ons? Überhaupt is het al een hele prestatie, dat Sliedrecht zo diep in de competitie nog steeds speelt om de bovenste plekken.

Gerard Baan voorspelt een thuisoverwinning woensdag

Foto: Hans van Wijngaarden

Dynamo heeft dat plekje al binnen en kan zich opmaken voor de kampioenspoule. Toch is er ook voor de mannen uit Apeldoorn nog werk aan de winkel. Tijdens de wedstrijd tegen Orion werd duidelijk dat er nog de nodige stappen gezet moeten worden en dat de kampioensvorm nog ver te zoeken is. Tegelijkertijd weten we dat Redbad Strikwerda als geen ander zijn team kan laten pieken op het moment dat dit nodig is.

De eerste wedstrijd dit seizoen tussen Sliedrecht en Dynamo, in Apeldoorn, werd een duidelijke overwinning voor het thuisteam. Maar iedereen weet: alles is anders in onze eigen sporthal De Basis. Dat ondervond vorige week ook Orion, die dit seizoen heer en meester zijn in de Nederlandse Eredivisie, maar toch het onderspit moest delven in Sliedrecht. Sterker nog, alle topteams werden tot dusver met een nederlaag naar huis gestuurd, laten we deze lijn dus nog maar even doorzetten!

Ook mooi nieuws uit de selectie, zowel Daan Haanappel als Youri Ebbelaar hebben hun eerste minuten weer gemaakt op de trainingsvelden. Langzaam komen ze weer terug bij de selectie. Dat is altijd goed voor de moraal van een team.

Dan terug naar de wedstrijd van vanavond, wat kunnen we verwachten, op wie moeten we letten, waar liggen de kansen? Bij Dynamo zullen we vooral de middenas in de gaten moeten houden, mijn verwachting is dat ze deze veelvuldig in stelling willen gaan brengen. Aan Sliedrecht Sport dus de taak om voldoende service druk te leveren.

Als we naar onze eigen mannen kijken zien we een compleet team staan, dat bleek met name tijdens de bekerwedstrijd tegen SSS. Waar alle ogen dit jaar vaak gericht zijn op Marius – overigens geheel terecht – bleek tijdens deze wedstrijd dat we niet alleen afhankelijk zijn van deze hardhitter. Zowel het midden als de linksvoor scoorden aan de lopende band, waardoor Marius een wat rustiger avondje had; ook wel eens lekker.

Voorspelling voor vanavond: Een heuse kraker waarbij Sliedrecht Sport uiteindelijk aan het langste eind trekt, 3-2 voor onze mannen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club