19|05

Gezellig tentenkamp bij De Basis

Afgelopen weekend was het rond De Basis weer ruim baan voor het tentenkamp. Met een geweldig leuke groep van maar liefst 91 kinderen en prachtig weer ging het spreekwoordelijke dak er ouderwets af.

Gezellig tentenkamp bij De Basis

Eigenlijk hebben we er geen woorden voor. Zó leuk was het!

Maar goed, dan toch even de samenvatting… Sommige kinderen waren zo enthousiast dat de eerste tenten al stonden opgebouwd voordat de tentenkamp-organisatie aanwezig was! Nadat er voor iedereen een plekje was gevonden, startte het programma.

Tijdens de volleybalclinic werd enthousiast meegedaan. Het was volle bak met zoveel kinderen op vier beachvelden.

Tijdens de BBQ aten de kinderen hun buikjes vol, tenminste als daar nog plek voor was na al het snoep dat in de tenten al was opgegeten. Met goede zin stond iedereen na de BBQ klaar voor het volleybaltoernooi. Helaas pakten donkere wolken zich samen boven Sliedrecht en moesten we met zijn allen naar binnen om te schuilen voor de onweersbui. Gelukkig was dit van korte duur en konden de kinderen daarna nog lekker verder volleyballen.
Daarna was het tijd voor de traditionele playbackshow. Er waren elf vrolijke optredens. Uiteindelijk ging Jasmijn er met de winst vandoor.

Tijdens het avondspel speelden de kinderen in de donkere sporthal een potje lasergame. En daarna waren de meesten toch wel erg moe geworden van de lange dag en was het tijd om naar bed te gaan.

Dat veel kinderen weinig of zelfs helemaal niet hadden geslapen, was de volgende ochtend goed merkbaar. Sommige kinderen kropen gedurende de ochtend weer terug in hun tentje om toch nog wat te kunnen slapen.

Om 08.30u werden er stapels gesmeerde boterhammen en bolletjes naar buiten gebracht om lekker met elkaar te gaan ontbijten. Ook kon de maaltijd aangevuld worden met een appel, banaan, komkommer of tomaatjes, voor de vitamientjes. Er werd gretig gegeten van alles. Ook de (jongste) kinderen die thuis hadden geslapen, konden aanschuiven en meegenieten van al het lekkers en de gezelligheid.

Na nog even lekker gechilld of gespeeld te hebben ging het spelletjescircuit van start. In vier verschillende groepen zijn er leuke spellen gedaan. Van blindvolleybal tot een pvc-pijpestafette en van touwtrekken tot aan de stormbaan. Ook kon er aan het einde nog gespeeld worden op de buikschuifbaan. En tsja… helemaal nat van de buikschuifbaan de stormbaan over gaan is ook wel erg leuk!

Tot slot van deze ochtend én van het tentenkamp werd er genoten van heerlijke pannenkoeken! Die gingen er wel in!!
En toen was het tentenkamp toch echt voorbij; de tenten werden opgeruimd, de laatste snoepjes werden uitgedeeld en (heel erg…) moe, maar voldaan ging iedereen huiswaarts!

Nogmaals een groot woord van dank aan Cérélia en Jaap van Dijks Más Frutas voor het mede helpen realiseren van dit geweldig sportieve spektakel.

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club