20|04

H3 piekt op het juiste moment: toch nog kampioen!

Heren 3 deed afgelopen vrijdag goede zaken, ze wonnen hun laatste competitiewedstrijd met een keurige 4-0 van Next. En nu konden ze niets anders doen, dan afwachten wat de directe tegenstander uit de competitie, AVVA, zou doen op zaterdag.

Grote dank gaat uit naar OKK, want zij deden goede zaken voor ons. Het Hardinxveldse team versloeg AVVA met 1-3. Ongelofelijk... Heren 3 ging virtueel en op de tribune in Ameide uit hun dak. Na één seizoen met heel veel blessures en niet bovenaan gestaan, piekten ze op het juiste moment en pakten ze het kampioenschap en een promotie.

Van harte gefeliciteerd Robert Zoutendijk, Kristian van Heteren, Luke Amersfoort, Ruben Paulus, Harm Korevaar, Aron Huijser, Glen Korevaar, Dan Brinkman, Sem Clement, Berend de Vries, Luuk van der Leeden, Cas Westgeest, trainer/coach Martijn van der Valk en teammanager Richard Versluis!

Vrijdag 14 april was de dag dat wij als Heren 3 ons zelf eindelijk beloonden voor ons goede spel van het afgelopen seizoen. Laten we even teruggaan naar het begin van het seizoen. We begonnen niet al te best met ongeveer zes fitte mensen zonder blessures in het team. Het was vaak nog maar de vraag of we genoeg spelers hadden om de wedstrijd uit te kunnen spelen. Hierdoor verloren we veel punten aan het begin van het seizoen. Toch hebben de coaches ervoor gezorgd dat er vanaf ongeveer de helft van het seizoen, steeds minimaal tien mannen fit waren op de helft van het seizoen. Wat was dit fijn zeg!

Ineens konden we wel winnen en clean de wedstrijd afmaken. Ook heeft het grandioze teamweekend van Luke en Kris een enorme boost gegeven aan het team want na dat weekend hebben we bijna alles gewonnen!

Nu even terug naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Het was allemaal erg spannend, we stonden op de tweede plek, op één punt achter onze concurrent AVVA. We moesten dus met 4-0 winnen en AVVA moest twee sets verliezen om nog kampioen te kunnen worden.
We speelde onze laatste wedstrijd tegen Next Heren 3. Dat is altijd een leuk team om tegen te spelen en zij hadden zich al veiliggesteld dus zij hadden niks meer te verliezen en konden vol de wedstrijd in.

We begonnen de eerste set erg sterk. Geen moment van zweten of billen knijpen gehad. Dat was erg lekker en zo haalde we de eerste set binnen met 25-17. Op naar de tweede set. Met iets meer zekerheid gingen we deze set in. Het begin was net zo sterk als in de eerste set, echter kwamen de mannen uit Dordt terug naar een stand van 23-22. Nu was het wel even zweten, want we mochten geen set verliezen voor het kampioenschap. Gelukkig sleepten we met een paar mooie balletjes ook de tweede set binnen.

Op naar set 3. Coach Valk had nog even goed benadrukt dat we niet mochten verslappen en ook nu die gasten de kop in moesten drukken, en zo gezegd zo gedaan. De derde set pakten we zonder moeite met een stand van 25-16.

Nu de laatste set, waar toch nog veel vanaf hing. Een paar kleine wissels werden er gedaan en we begonnen aan set 4. Met veel enthousiasme en overtuiging stonden we al snel met 7-2 voor. Dit was erg lekker maar we mochten nog niet verslappen. Dit deden we gelukkig ook niet en we wonnen ook de laatste set met 25-15! Hoppa: 4-0. Maar nu hing alles af van de wedstrijd die AVVA nog moest spelen de volgende dag…

De mannen van AVVA waren zelf bij onze wedstrijd komen kijken in de hoop natuurlijk dat we zouden verliezen, maar dit deden we natuurlijk niet en ze gingen met zweethandjes terug naar huis want nu moesten ze winnen om kampioen te worden. Ze speelden een mooie wedstrijd tegen OKK’70. We hadden aan OKK beloofd dat ze voor elke set die zij zouden winnen van AVVA een krat bier zouden krijgen van ons dus nu waren ze natuurlijk nog gemotiveerder om te winnen!

Het was een erg spannende wedstrijd waar AVVA de eerste set pakte… shit! Minder gunstig voor ons, maar het kon nog! Zelf waren een paar spelers van ons team wezen kijken bij de wedstrijd dus heel het team werd live op de hoogte gehouden via de app. OKK knokte flink terug en pakte de tweede set. De setstand was nu 1-1! Nog één setje en we waren kampioen. Het ging gelijk op in de derde set maar OKK pakte de voorsprong. Het werd nu wel heel spannend. 23-17 voor OKK… de spanning thuis was niet meer te houden. Iedereen werd gek via de app. En daar was het verlossende appje: OKK wint de derde set met 25-19. WE ZIJN KAMPIOEEENNNNNNNN!!

Iedereen werd lijp thuis, toch kampioen wat heerlijk!

Onze vrienden van OKK’70 wonnen de wedstrijd uiteindelijk zelfs met 3-1, dus drie kratten werden afgeleverd bij de mannen en ook hun dag kon niet meer stuk!

Nu is Sliedrecht Sport Heren 3 kampioen van de Derde divisie. Volgend jaar mogen we uitkomen in de Tweede divisie met wat nieuwe en oude vertrouwde spelers. We hopen op een mooi seizoen volgend jaar. We gaan nu lekker genieten van de rust en hopen na de zomer met twaalf fitte mensen te starten.