28|03

Heren 1 blijft ongeslagen en zonder puntverlies in B-poule

'Kampioen van de B-poule'.... vroeger had je daar niets aan, maar dit seizoen betekent het een verlenging van het seizoen én kans houden op de landstitel. En dat hebben onze mannen ook nog gedaan zonder een wedstrijdpunt te verspelen. Lekker! Op naar de kwartfinale om het landskampioenschap, met op 3 april een wedstrijd in Limburg en op 6 april de return in De Basis.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto: Rick den Besten

In de B-Poule bij de mannen speelde koploper Sliedrecht, dat al zeker is van een plaats in de kwartfinale om de landstitel, gisteravond de laatste wedstrijd. Tegenstander was ZVH, dat met 4 punten onderaan staat en geen kans meer maakt op verlenging van het seizoen.

ZVH bood in de tweede (29-27) en derde set (tot 18-19) stevig weerstand, en ook in de vierde set gaven zij zich niet zomaar geslagen.

Sliedrecht Sport was in de eerste set de bovenliggende partij. Het verschil van vijf punten bij 8-13 hielden ze met een paar puntjes meer vast. Via 10-16 en 15-22 ging de set met 17-25 naar de bezoekers. Set twee kende een spannende ontknoping na een gelijk opgaande score tijdens de set. De 7-4 werd 11-12 waarna 16-13, 18-18 en 22-20 op het scorebord kwamen. Sliedrecht kreeg het eerste setpoint bij 23-24, ZVH benutte het laatste bij 28-27 voor 29-27 en de 1-1 stand.

In set drie kon Sliedrecht na 17-15 achter de stand naar 17-18 in hun voordeel veranderen en de set vervolgens met 19-25 voor zich beslissen.  De vierde set eindigde met dezelfde eindstand, Tot aan 15-17 kon ZVH goed meekomen, daarna niet meer. Via 16-21 ging de set alsnog ruim verloren.