23|01

Heren 1 door naar halve finale Beker

De lange mannen van Sliedrecht Sport zijn er wederom in geslaagd om door te dringen tot de halve finales van het Nationale Bekertoernooi. In Barneveld werd dinsdagavond lokale volleybaltrots SSS met 0-3 van het veld geslagen. Dames 2 redde het helaas niet.

Heren 1 door naar halve finale Beker

Op de wedstrijd stond vooraf enige spanning. In de Eredivisie-competitie was tien dagen geleden hetzelfde affiche te bewonderen. Toen wonnen de mannen uit de eierhoofdstad – onder aanvoering van voormalig Sliedrecht-coach Paul van der Ven – met 3-1 van de blauw-witten.

Deze keer ging het echter vanaf het begin crescendo. Binnen mum van tijd toonde het scoreboard de stand 16-25. De tweede set was beduidend moeilijker. De teams ontliepen elkaar niet veel, maar uiteindelijk trok Sliedrecht aan het langste eind: 23-25. Set 3 leek op verlies uit te draaien. Een 17-10 en 20-14 voorsprong én drie setpoints vanaf 24-21 waren nog niet voldoende voor SSS om de derde doorloop te winnen. In een nagelbijtend slot werd het uiteindelijk 32-34 en dus Sliedrechtse winst in de kwartfinale.

Daarmee staat Heren 1 voor de zesde keer in de halve finale. Daarin werd nog nooit gewonnen van Orion (2017), Taurus (2018), Dynamo (2019), wederom Taurus (2021) en Lycurgus (2023). Ook nu wacht weer een pittige tegenstander, die volgt uit de wedstrijd die donderdagavond gespeeld wordt tussen het Sliedrechtse Heren 2 en grootmacht Limax uit Limburg.

Hoe mooi zou het zijn als de halve finale een broederstrijd wordt tussen Heren 1 en Heren 2, mét dan in ieder geval een Sliedrechts mannenteam in de finale. Enige realiteitszin voorspelt echter dat de Limburgers, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, de tegenstanders worden tijdens de twee halve finalewedstijden op 10 en 11 februari. Nu heeft Heren 1 in de Eredivisie dit seizoen uit met 3-2 verloren en thuis met 3-2 gewonnen van Limax, dus dat belooft nog wat…

Dames 2 is helaas gestrand in de kwartfinale. Het Sliedrechtse Topdivisie-team moest dinsdag de meerdere erkennen in de Eredivisionisten van Sudosa-Desto uit Assen: 0-3.

Zoals gezegd, staat donderdag (25 januari) de laatste blauw-witte kwartfinale op de planning. Vanaf 20:00 uur in De Basis: Heren 2 tegen Limax. De entree is gratis.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club