10|03

Heren 1 naar kwartfinales

Op de avond dat Heren 1 zich vrijwel zeker kwalificeerde voor de kwartfinales - officieel is nog één wedstrijdpunt nodig in de resterende drie duels - liet Dames 1 het glippen tegen Activia. Plaatsing voor de kwartfinales heeft D1 nu niet meer in eigen hand. Er zal van Utrecht en/of Dynamo gewonnen moeten worden én die teams moeten in andere wedstrijden ook punten laten liggen.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto’s: Hans van Wijngaarden

Dames 1
Sliedrecht vs. Activia werd een 2-3 zege voor de bezoekers. Via de setstanden 20-25, 25-21, 25-17, 23-25 en 11-15. Sliedrecht had met 72 om 70 punten wel de betere eigen score maar ook de iets hogere foutenlast (33 om 32). De 104 om 103 punten leverden hen echter slechts 1 competitiepuntje op.

Activia bouwde in de eerste set een 11-13 voorsprong via 13-19 uit naar 15-23. In de tweede waren de rollen met tussenstanden 14-9 en 18-14 omgedraaid. Ook in de derde set bleef Sliedrecht steeds ruim voor na de 7-7. Met 15-8 en 19-11. Activia zag in de vierde set een 17-22 voorsprong slinken naar 23-24, maar kon net op tijd de trekker overhalen. En in de tiebreak deden ze dat nogmaals na de 11-11 gelijke stand.

Lana Lijkendijk en Evie van Kerkvoorde werden met 19 en 18 punten de topscorers bij de thuisploeg.

Heren 1
Na de doordeweekse winst van Sliedrecht Sport tegen ZVH (3-1) was er gisteren opnieuw een zege voor Sliedrecht. Deze keer wisten ze de runner up VoCASA met 3-0 de baas te blijven en ze verstevigden zo hun koppositie. Via de setstanden 25-18, 25-21 en 25-22 bleven alle punten in De Basis.

Tot 11-11 in de eerste set ging het eerst gelijk op, daarna liep Sliedrecht uit naar 17-13 en 19-14. In de big points was er nog een serie van 21-17 naar 24-17. In set twee eenzelfde gelijk opgaand spelbeeld, dat deze keer tot 15-16 standhield. De serie naar 18-16 en daarna van 19-19 naar 23-19 stonden in De Basis aan de basis voor de winst.

Tot 19-18 kon VoCASA in het spoor van Sliedrecht blijven in de derde set. Bij 21-20 en 22-21 slaagden ze er niet in het breakpoint voor de gelijke stand te scoren, waarna Sliedrecht de stand naar 24-21 tilde en met 25-22 won.
Marius den Hartog van Sliedrecht Sport werd met 14 punten topscorer.

Hier vind je de samenvatting van deze wedstrijd.

Dames 2
Volley Tilburg dat tot nu in 2024 goed bezig was voor wat betreft het behalen van competitiepunten kreeg een zware dobber tegenover zich. Sliedrecht Sport D2 is nog volop in de race voor een top 5 plaats en heeft dit jaar met verrassende uitslagen ook al van zich doen spreken.

In Tilburg was de ploeg uit Sliedrecht in de eerste en vierde set nipt de betere. Die wonnen ze met 23-25 en 27-29. In de tweede set hadden ze met 17-25 de stand op 0-2 gebracht, echter wist de thuisploeg in de derde set de wedstrijd te verlengen. Met 25-22 werd het 1-2, waarna de gasten dus daarna wel alle punten konden opeisen.

Heren 2
Koploper Sliedrecht Sport speelde thuis tegen Skunk en slaagde er via 25-23, 25-16 en nogmaals 25-23 in om alle punten in eigen huis te houden. H2 staat nu vijf punten los van de nummers 2 en 3 en is daarmee gepromoveerd naar de volgend seizoen nieuw in te stellen Superdivisie!

Dames 3 en Heren 3
In de Tweede Divisies was er een 3-2 verlies voor Dames 3, op bezoek bij Volley Tilburg, wat hen niet helpt in de strijd om promotie naar de Eerste Divisie. Er is overigens nog geen man over boord. De nummers 4 tot en met 8 staan redelijk dicht bij elkaar en plek 4 geeft recht op de promotie-degradatie ronde. Daar hoeft Heren 3 zich niet aan te wagen. Met de 3-0 overwinning op Landgraaf zijn zij definitief gepromoveerd naar de Eerste Divisie volgend seizoen. Nu is het nog zaak om het kampioenschap veilig te stellen.