30|04

Heren 1 Sliedrecht Sport klaar voor Eredivisie

Het hoogste mannenteam van Sliedrecht heeft de ploeg voor komend seizoen rond. Middenaanvaller David Azantinlow komt over van Volley Tilburg. Jan Peter Kok en Daniël van Helden hebben afscheid genomen.

Heren 1 Sliedrecht Sport klaar voor Eredivisie

Azantinlow (34) is pas laat met volleybal begonnen en deed dat vooralsnog alleen nog maar bij Volley Tilburg. Na dertien Brabantse seizoenen, waarvan elf in het eerste team, maakt hij nu de overstap naar Sliedrecht Sport om de concurrentie aan te gaan met Ian de Bus en teamcaptain Michael van Leeuwe.

Sprongkracht
Trainer-coach Paul van der Ven is zeer content met de aanwinst. “Sterke aanvaller met ongelooflijke sprongkracht. David draait al jaren mee in de top van de Topdivisie en is voor ons een hele welkome aanvulling voor onze strijd in de Eredivisie.”

Herenigd
David Azantinlow: “Na vele mooie jaren in Tilburg kwam deze unieke kans voorbij, die ik niet kon laten schieten. Ik heb Sliedrecht Sport Heren 1 altijd van dichtbij gevolgd en ben enthousiast hier komend jaar onderdeel van uit te maken. Het voelt vreemd om mijn vertrouwde nest te verlaten, maar ik kijk er naar uit om herenigd te worden met mijn beste maatje Niels Vermeulen en deze geweldige uitdaging aan te gaan.”

Heren 2
Met de toevoeging van Azantinlow, en eerder al spelverdeler Rick van der Sluis, is Heren 1 2018-2019 compleet. Net als in voorgaande jaren is het team een elftal, waardoor er één positie beschikbaar is om talentvolle spelers uit Heren 2 mee te laten draaien. Middenaanvaller Jan Peter Kok en spelverdeler Daniël van Helden hebben na respectievelijk één en twee seizoenen afscheid genomen van Heren 1.

Kampioenspoule
“Ik kijk ontzettend uit naar het komende seizoen”, aldus Van der Ven. “Het zal best even wennen worden, maar gezien de resultaten die we afgelopen seizoen tegen Eredivisieploegen in de beker neer gezet hebben, gaan we ervoor om ons voor de kampioenspoule te classificeren.”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club