17|04

Heren 1 wipt Lycurgus uit finale Landskampioenschap

In een weergaloos duel hebben de mannen van Heren 1 aangetoond wederom de luis in de pels te zijn. Lycurgus werd met 3-1 verslagen. Omdat ook Dynamo van Orion wist te winnen, zijn zij nu de uitdager om het landskampioenschap en niet de Groningers.

Heren 1 wipt Lycurgus uit finale Landskampioenschap

Foto's: Hans van Wijngaarden

Naast een geweldig hoogstaande pot volleybal, stond deze wedstrijd toch ook vooral in het teken van het afscheid. Van iconen Bart Yark (vijf seizoenen), Niels Vermeulen (negen seizoenen) en Floris van Rekom (‘kind van de club’). Dat leverde ontroerende momenten op, net als het afscheid van onze succescoaches Paul van der Ven en Marnix Elbers (na zes seizoenen).

Allen vertrokken al ‘door de voordeur’, maar na vanavond ging dat ook nog eens op de dubbeldikke rode loper. Wat een wedstrijd! In de Kampioenspoule wist Sliedrecht thuis te winnen van Dynamo (3-1) en Lycurgus (3-1). Orion werd op 2-3 gehouden, wat betekent dat maar liefst zeven punten in De Basis werden behaald. Superlatieven schieten tekort.

In de eerste set lag Sliedrecht Sport steeds voor. ‘Het zal toch niet’ denk je dan, maar dat was inderdaad niet zo. Lycurgus had bij de big points de voorsprong stevig in handen en liet ‘m niet meer los: 21-25. Hoe anders was dat in de sets die volgden. De Groningers kwamen niet eens meer aan de big points toe: 17, 19 en 19.

Daarmee was niet alleen hun lot beslecht in deze wedstrijd, maar ook in de strijd om wie landskampioen wordt, zo bleek later. Overigens flikten  de Sliedrechters vorig seizoen zo’n zelfde kunstje, maar dan bij Orion.

Na de publiekswissel voor Niels en Bart was er uitgebreid aandacht voor het afscheid. Ook Joël Blokland en Ivar de Waard werden daarin uitgewuifd. Wat een prachtig seizoen! En wat staat er al een fantastische selectie voor 2022-2023. Daar mogen we als blauw-witten enorm trots op zijn.

En hoe werd de wedstrijd aan Groningse kant beleefd?

“En in set vier was het feitelijk hetzelfde verhaal. Sliedrecht Sport speelde vrijuit en Amysoft Lycurgus bleef worstelen met zichzelf. De scherpte en overtuiging ontbrak om een winnende wedstrijd te spelen. Bij een 10-5 achterstand was duidelijk dat het heel lastig zou worden om het in eigen hand te houden. Van Gent kwam in het veld voor Pesti om aanvallend meer grip te krijgen, maar het kalf was al verdronken. De achterstand bedroeg maximaal negen punten bij 22-13. Op serve van Schneidmiller, in plaats van Huus, werden nog een paar punten teruggehaald. Maar de duidelijke nederlaag kon niet voorkomen worden.”

Lees hier het hele verslag van Theo Sikkema op Lycurgus.nl. Daar vind je ook de video met het interview met coach Arjan Taaij na afloop.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club