26|01

Heren 2 redt het niet tegen Limax

De verwachting was al niet dat er gewonnen zou worden, maar een stuntje had leuk geweest. Helaas... daarmee komt een einde aan een, enigszins teleurstellende, Bekerweek in De Basis.

Overigens had de organisatie daarvan, met drie thuiswedstrijden op een rij, nogal wat voeten in aarde. Heel veel dank aan iedereen die dat mede heeft mogelijk gemaakt, zoals de courtcrews, onze opbouwploeg, de barbemanning én de teams voor hun welwillende medewerking met het wijzigen van de trainigsroosters. Mooi dat we dat met z'n allen voor elkaar gebokst hebben.

Heren 2 redt het niet tegen Limax

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto: Peter Verheijen

Het is een weinig vreugdevolle week voor de fans van Sliedrecht Sport. Voor de derde opeenvolgende avond speelde  een clubteam een thuiswedstrijd in de kwartfinale van de Nevobo beker en voor de derde opeenvolgende keer volgde uitschakeling. Na Dames2 (vs. Sudosa-Desto) en D1 (vs. VV Utrecht) was het gisteren de beurt aan Heren2 (vs. VC Limax) om afscheid te nemen van deze bekereditie.

Overigens niet geheel onverwacht want Sudosa-Desto en VC Limax spelen Eredivisie terwijl de tegenstanders van Sliedrecht in de Topdivisie uitkomen.  Maar voor het thuispubliek was een stuntje natuurlijk heel erg welkom geweest.

VC Limax denderde in de eerste set hard voorbij de thuisploeg, met 10-25 was de set in twee keer zuchten voorbij. In set twee was de weerstand dubbel zo groot, te oordelen naar de 20-25 uitslag na de tussenstanden 2-5, 9-12, 15-19 en 18-23.

In de derde set had Sliedrecht even de leiding (zoals bij 5-4)  en kon na 9-12 bij 17-18 aanklampen, maar kwam in de setfinale tekort voor een vierde set. Via 18-20 werd het 19-25 en dus 0-3.

 

Daarmee zijn de deelnemers aan de halve finales bekend. Op 10 februari neemt Heren 1 het vanaf 20:00 uur thuis op tegen hetzelfde Limax. De dag erna is de uitwedstrijd. De andere halve finale bij de mannen is tussen Orion en Lycurgus.

Bij de vrouwen gaat de strijd nog tussen Sudosa-Desto, VV Utrecht, VC Zwolle en Apollo 8. Hier worden de finalisten via één wedstrijd bepaald.

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club