Hoogste mannenteams op dreef

Alleen Heren 2 liet gisteren een setje liggen, maar Heren 1 en Heren 3 waren foutloos. Kortom, een goed weekend voor de Sliedrechtse mannen.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto’s: Peter Verheijen

Heren 1
Sliedrecht Sport rekende in drie sets af met SSS Barneveld. Een 13-1 voorsprong voor de thuisploeg in de eerste set voorspelde niet veel goeds voor de gasten, die dan ook met 25-14 ver achterbleven. In set twee waren 8-2 en 16-8 ook duidelijke aanwijzingen voor een tweede ruime zege van de thuisploeg. Met 25-16 ging dat ook door.

En in set drie maakte SSS van 10-4 achter een 14-13 tussenstand. Bij 18-18 waren ze ernaast en op de side out konden ze tot 20-20 steeds de gelijkmaker scoren. Sliedrecht liep uit naar 23-20 en won vervolgens met 25-21.

Sliedrecht had een plus van 25 punten in de eigen score, Marius den Hartog van Sliedrecht Sport werd met 16 punten topscorer van de partij.

Heren 2
Koploper Sliedrecht Sport H2 moest de eerste set nipt aan de gastheren van Skunk laten. Met 25-23. Het herstel volgde in de tweede set met 20-25 winst, waarna beide teams in de volgende twee sets aan elkaar gewaagd bleken, dit ondanks het verschil in de stand. Sliedrecht pakte de derde set met 23-25 en de vierde met 26-28 en kon zo alle punten voor zich behouden.

Heren 3
Ook Heren 3 is koploper. De wedstrijd tegen de nummer 10 van de ranglijst, het Heren 1 van VC Landgraaf, leverde dan ook weinig problemen op. Alleen in de laatste set was het nog even erg spannend (29-31), maar de andere sets gingen ruim in Sliedrechtse tas: 20, 10 en 18. En dus 0-4.