19|03

Jolijn de Haan terug bij Dames 1. Michelle Koolen blijft.

International Jolijn de Haan speelt komend seizoen weer in Dames 1 van Sliedrecht Sport. Eerder kwam zij al vijf seizoenen uit voor de hoofdmacht van de blauw-witte Eredivisionist. Ze maakt nu de overstap van Ladies in Black Aachen en treft in 2024-2025 onder andere Michelle Koolen, die voor een seizoen bijgetekend heeft.

Jolijn de Haan terug bij Dames 1. Michelle Koolen blijft.

Jolijn begon in seizoen 2017-2018 bij Sliedrecht Sport in Dames 2 en maakte het seizoen daarna de overstap naar Dames 1. In de daaropvolgende vijf seizoenen veroverde zij vier landskampioenschappen, vijf Nationale Bekers en vier Supercups. Na een jaar Bundesliga in Duitsland start ze komend seizoen dus weer in de Eredivisie.

“Het was een goede keuze om bij Aken te gaan spelen”, licht Jolijn toe. “Ik heb er een mooi jaar beleefd, maar heb ook ontdekt dat topsport in het buitenland niet mijn ding is. Ik doe volleybal voor mijn plezier, maar heb daarnaast ook andere prioriteiten. Bij Sliedrecht kan ik die komend seizoen veel beter combineren. Dat laat onverlet dat ik hoop veel voor het team te kunnen betekenen en dat ik weer graag voor de prijzen mee wil gaan spelen.”

Power
Hoofdcoach Elroy Bezemer is erg blij met de terugkeer van Jolijn. “Zij is een erg goede passer-loper, die veel power meebrengt. Het is een kwaliteitsimpuls voor ons team, waarbij ze afgelopen jaar nog volwassener in haar spel is geworden in Duitsland.”

Met de ‘return’ van Jolijn staat de teller van het team niet op zes, maar op zeven speelsters, aangezien ook passer-loper Michelle Koolen haar contract verlengd heeft. Het wordt voor haar het tweede seizoen bij Sliedrecht Sport.

Kwartet
Dames 1 is voor volgend seizoen dus uitgerust met vier passer-lopers: Louise Bijlsma, Evi van Kerkvoorde, Jolijn de Haan en Michelle Koolen. Daarnaast zijn ook libero Janne Koops, middenvrouw Lana Lijkendijk en diagonaal Nikki van der Veen vastgelegd.

Wie er volgend jaar niet meer in het blauw-wit te bewonderen zijn, zijn spelverdeler Noa Rahangmetan en midden Kirsten van Leusen. Beiden nemen (tijdelijk) afscheid van topvolleybal om zich te kunnen concentreren op hun maatschappelijke carrière en andere activiteiten. Kirsten doet dat na één seizoen Sliedrecht, Noa na twee seizoenen, waarin ze een keer de Nationale Beker won.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club