21|05

Jongens A NEDERLANDS KAMPIOEN

Jongens A is winnaar geworden van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen 2022 en mag zich Nederlands Kampioen noemen. Wat een topprestatie. Felicitaties namens de vereniging!

Jongens A NEDERLANDS KAMPIOEN

Van de zes teams die vanochtend begonnen aan de finalerondes van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen, schopte de helft het tot de kruisfinales.

In de poulefase moesten Jongens D en A+ en Meiden A+ helaas het hoofd buigen voor de tegenstand. Meiden B en D en Jongens A waren echter wel door.

Meiden B verloor helaas van Rivo Rijssen, maar won de daaropvolgende ‘kleine finale’ van VC Sneek, met een bronzen plak tot gevolg.

Meiden D zette in de kruisfinale met 0-2 Trivos opzij. De finale tegen Dynamo was ongemeen spannend. Een 0-1 achterstand werd goedgemaakt in de tweede set, wat tot een tie-break leidde. Hierin kwamen onze meiden op matchpoint, maar uiteindelijk waren het de Apeldoornsen die er met de titel vandoor gaan: 17-15. Zilver voor Sliedrecht. Super knap!

De trots van de vereniging is echter Jongens A . In de kruisfinale werd er met 1-2 van ZVH gewonnen. Daarna wachtte in de finale de jongens van Huizen. Daarin lieten onze Sliedrechters er geen twijfel over bestaan voor wie de titel zou moeten zijn: 25-22 en 25-15. Fan-tas-tisch! Grote felicitaties aan Jilles Amersfoort, Luuk de Groot, Youri Ebbelaar, Thijmen Oomes, Timon Zoutendijk, Sem Clement, Nick van der Leeden, Remco van den Elshout, Harm Korevaar, Ward Bal, Aron Huijser, Cas Westgeest, coaches Egbert op t Hof en Bas de Groot en – voor de gelegenheid – verzorgers Jelte Wietses en Vic Westgeest. You did it!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club