18|01

Jorian blikt vooruit naar het duel tegen Orion

Nu de contouren van einduitslag van de reguliere competitie steeds meer zichtbaar worden, krijgt de thuisploeg zaterdag in de Eredivisie de lijstaanvoerder op bezoek: Sliedrecht Sport – Orion.

Jorian blikt vooruit naar het duel tegen Orion

Tekst: Jorian Hak. Foto: Peter Verheijen

Op de ploeg uit Doetinchem lijkt dit seizoen geen maat te zitten. Het team voert knap de lijst aan met 39 punten uit veertien wedstrijden. Met een wedstrijd minder gespeeld volgt Dynamo met 30 punten, dus de Doetinchemmers gaan zaterdag zeker niet achteroverleunen.

Sliedrecht zal in optima forma aan de start moeten verschijnen. Zeker na de zure verliespot in Barneveld tegen oud-trainer-coach Paul van der Ven. Zoals altijd had hij zijn huiswerk goed gedaan en domineerde de ‘Kippen’ aan het net met maar liefst dertien punten uit de blokkering. Een aspect dat trainer-coach Martijn van Goeverden in aanloop naar deze wedstrijd zeker heeft meegenomen in zijn voorbereidende trainingen. ‘One to watch’ dit seizoen is Marius den Hartog. De goedlachse aanvaller scoort er dit seizoen lustig op los en wisselt stuivertje met Samuli Kaislasalo van Orion op de topscoordersranglijst: 209 om 208. Zaterdag is dus niet alleen de wedstrijd tussen de twee ploegen boeiend om te volgen maar ook de individuele strijd tussen Den Hartog en Kaislasalo.

Met nog maar vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie is Sliedrecht nog allerminst zeker van de vierde plek en is elk punt er eentje richting het ticket voor de kampioenspoule. Sliedrecht zal vanavond ook met een schuin oog kijken naar de andere wedstrijd waar twee ploegen strijden om plek vier: Lycurgus tegen SSS.

Marius laat dit seizoen zien de pijler te zijn waarop de ploeg aanvallend kan bouwen. De mannen van Orion zullen hem naar verwachting dan ook extra in de gaten houden. Gelukkig weten Luuk de Groot, Cain van Hal en Raygid Isenia dit seizoen ook hun aandeel te leveren in het puntentotaal van de Baggeraars en kan er gevarieerd worden in de spelverdeling. Aan coach Martijn vanavond om een plan klaar te hebben voor het aanvalsgeweld van Samuli Kaislasalo, oud-Sliedrecht Sport’er Tom Koops en Alex Meijs. Statistieken laten zien dat de ploeg uit Doetinchem dit seizoen een moeilijk te verschalken blokkering heeft, waar Jannes ‘the Flying Dutchman’ van der Ham en Beau Wortelboer samen 52 blokkeringspunten voor hun rekening nemen.

Kortom: spektakel met een ploeg die in het spoor van de vierde plek wil blijven en absoluut punten nodig heeft, tegen een ijzersterke lijstaanvoerder. Vanaf 20:00 uur met voorafgaand Heren 2 tegen de Kangeroes uit Voorschoten vanaf 17:15 uur. De entree is gratis.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club