29|12

‘Kirsten Knip gelouterd terug bij Sliedrecht Sport’

Voor het AD interviewde Arco Bomgaars de nieuwste aanwinst van Sliedrecht Sport: de 237-voudig international Kirsten Knip. "Ik heb geleerd niet meer zover vooruit te plannen. Ik zie wel wat er komt."

‘Kirsten Knip gelouterd terug bij Sliedrecht Sport’

“Door de blessure van Emma (Rekar, red.) was Sliedrecht Sport op zoek naar een libero. Ik heb trainer Vera Koenen op zaterdagochtend gebeld. Ik kende haar niet, maar zij heeft mijn zusje toen ze vijf jaar oud was nog getraind bij Martinus. Zaterdagavond kreeg ik al uitsluitsel en afgelopen week ben ik mee gaan trainen.”

“Knip, die in Apeldoorn samenwoont met Heracles-doelman Michael Brouwer en hond Harvey, is terug bij de club die haar nog steeds na aan het hart ligt. ,,Ik heb destijds twee seizoenen bij Sliedrecht Sport gespeeld, toen nog met De Stoep als thuishal, en bewaar nog steeds mooie herinneringen aan die tijd. We hadden zo’n hechte groep, onder leiding van trainer Appie Krijnsen. Het was één grote familie, met fijne mensen en veel warmte.”

Prijzen pakken
“Na Carlijn Ghijssen-Jans, met wie ik een jaar bij Alterno heb gespeeld, ben ik de oudste in de selectie van Sliedrecht Sport die veel jonge meiden telt. Sommigen kende ik al, van de trainingen bij het Nederlands team zoals Jolijn de Haan en Christie Wolt. Ik hoop dat ik met mijn ervaring iets kan toevoegen aan deze groep. Maar het lijkt me vooral weer heerlijk om in het veld te staan en te spelen tegen Sneek en Peelpush, dat voelt nostalgisch. En ja, natuurlijk wil ik prijzen pakken als we straks weer kunnen spelen. We hervatten de competitie uitgerekend bij TalentTeam, de speelsters van Jong Oranje met wie ik ook getraind heb.”

Lees hier het hele artikel op Ad.nl

Foto: Kirsten in actie in De Stoep tegen Peelpush op 24 november 2012 (foto: Hans van Wijngaarden).


Terug naar nieuws overzicht


Business Club