15|03

Lekkere 3-0 tegen Voltena

Eindelijk weer eens een ouderwetse Dames 1-avond in De Basis. Het Voltena van Roy Kroon werd vakkundig opgerold, wat betekent dat de hoop in leven blijft om de kwartfinales te gaan halen. Daarbij is de foutenmarge zeer beperkt, dus: keep up the good work!

Lekkere 3-0 tegen Voltena

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto’s: Guillaume Kortekaas

Gisteravond werd de Eredivisiewedstrijd in de B-Poule bij de dames gespeeld tussen Sliedrecht Sport en Voltena. Voor de thuisploeg een ‘must win’ partij om zicht te blijven houden op de tussenronde voor de halve finale. Onderstaand kunt u lezen hoe de overwinning van Sliedrecht Sport tot stand kwam.

Sliedrecht Sport behield gisteravond de kans op een ticket voor de tussenronde in eigen hand. Thuis tegen Voltena werd met 3-0 gewonnen via de setstanden 25-20, 25-15 en 25-16.

In de openingsset maakte Sliedrecht het verschil na 12-12. Via 16-13 en 19-17 liepen ze uit naar 22-17 en sloten met 25-20 af. In set twee was de serie van 8-8 naar 12-8 de basis voor het ruime verschil dat volgde bij 16-10 en 20-12. Deze set werd met 25-15 afgesloten. En in set drie kwam Voltena van 13-8 nog terug naar 16-14, maar kon niet aanhaken en bij 22-14 was wel duidelijk dat het 3-0 voor Sliedrecht zou worden, hetgeen dus ook gebeurde.

Sliedrecht had met 51 om 27 eigen punten heel veel voordeel op de eigen score. Evie van Kerkvoorde werd met 16 punten topscorer, Sarah van Esch maakte de meeste punten voor Voltena. Totaal 9.

Zaterdag komt Sliedrecht Sport opnieuw in actie, dan spelen ze weer thuis. Tegenstander is dan SV Dynamo, de koploper in de B-Poule. En gezien de stand van zaken en de nog te spelen wedstrijden is dit opnieuw een must win partij voor Sliedrecht, maar ook voor SV Dynamo, maar dan ietsje minder.

Hun voorsprong op Sliedrecht (5 punten) is dermate dat ze zich nog een puntje verlies kunnen veroorloven, maar uiteraard liever niet. De ongeslagen status vasthouden zal de insteek zijn, maar dat kan natuurlijk ook met een puntje verlies.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club