09|05

Libero-wissel bij Dames 1

Sliedrecht Sport gaat het komende seizoen met een nieuwe libero in. Na drie jaar, met even zo veel landskampioenschappen bij de blauw-witten, neemt Florien Reesink afscheid. Ze wordt opgevolgd door Emma Rekar, zus van spelverdeelster Ana.

Libero-wissel bij Dames 1

Foto: Rudy Biekart

Rekar (20) debuteerde als libero in de Topdivisie bij Prima Donna Kaas Huizen. Daarna speelde ze één seizoen als passer-loper bij Taurus om vervolgens de afgelopen twee seizoenen voor VV Utrecht uit te komen als libero. “Daar heeft ze mooie stappen op technisch en mentaal vlak gezet”, licht trainer-coach Vera Koenen haar keuze toe. “Emma is een harde werker, is erg fanatiek, snel en bezit fantastische technieken en reflexen. Ze kan uitgroeien naar een ‘dirigent’ van het achterveld. Zij gaat aan haar rol haar eigen invulling geven en wij gaan daar in Sliedrecht veel plezier aan beleven.”

Knallen!
Emma Rekar: “Afgelopen seizoen kwam ik erachter dat ik toch echt nog de ambitie had om de Eredivisie in te gaan. Ik heb ongelofelijk veel zin om aan de slag te gaan en samen met dit team te kijken of er volgend seizoen misschien wel weer een triple in zit. Daarnaast voelt het als een droom die uitkomt om samen met Ana op het hoogste niveau in Nederland te kunnen volleyballen. Dus… zin om te knallen!”

Vervolgstappen
De afscheid nemende libero Florien Reesink oriënteert zich nog op haar vervolgstappen in het volleybal. “Ik ben trots op alle prijzen die ik de afgelopen drie jaar met Sliedrecht heb gewonnen en bedank alle supporters voor de geweldige ambiance en wedstrijden.”

Tiental
Met Emma komt de bezetting voor het komende seizoen op tien. Want naast Ana Rekar, Fleur Savelkoel, Christie Wolt, Carlijn Ghijssen-Jans, Denise de Kant, Brechtje Kraaijvanger en Jolijn de Haan heeft ook Esther van Berkel haar contract bij de landskampioen verlengd. Nieuweling Laura de Jong werd eerder aangekondigd.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club