17|12

Louter winst in Ere- en Topdivisies

Gisteren was een heuglijke zaterdag voor de blauw-witten. Zowel Heren 1 en Dames 1, als Heren 2 en Dames 2 kwamen als overwinnaars van het veld. Aan de mannenzijde was dat niet onverwacht, maar dat ook de vrouwen zouden winnen - en beide teams ook nog eens met 3-0 - had menigeen van tevoren anders ingeschat.

Louter winst in Ere- en Topdivisies

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto’s: Hans van Wijngaarden

Dames 1
Sliedrecht Sport dat midweeks in Utrecht verloor had VC Zwolle in de Basis aan de andere kant van het net staan. Na veel foutserves over en weer aan het begin van de eerste set kwam Sliedrecht met 13-12 voor en liep vervolgens via scores van o.a. Evie van Kerkvoorde (een ace) uit naar 18-13. Zwolle kwam terug tot 19-19. Een ace van Sjakkie Donkers en een aanvallende fout zorgden voor 22-19. De gasten bleven tot 23-22 aanklampen en verloren vervolgens via een ace als laatste punt met 25-22.

In de tweede set kon VC Zwolle een 9-14 voorsprong niet vasthouden, bij 15-15 was er weer evenwicht en tot 21-20 bleven de teams een sterke side out spelen. Sliedrecht forceerde het verschil bij 23-20, Zwolle ging de time out in, kwam terug naar 24-23, maar miste toen de gelijkmaker.

In set drie was de weerstand bij Zwolle gebroken. Lana Lijkendijk blokkeerde de 9-5 op de borden, Sliedrecht liep uit naar 13-6, maar ook de time out van de gasten op die stand bracht geen verandering. Het werd 25-13 en dus 3-0.

Sjakkie Donkers werd met 16 punten topscorer van de partij, Evie van Kerkvoorde kwam tot een totaal van 12. Bij Zwolle maakte Susan Schut de meeste punten (15), Emily Silderhuis blokkeerde 5 keer raak. Onder andere de 35 om 28 eigen scores en de 17 om 25 foutenlast waren bepalend voor de totaalscore van 75 om 58 punten.

Heren 1
ZVH vs. Sliedrecht Sport werd in vier sets beslist. Na de zeges tegen topteams Lycurgus en VC Limax had Sliedrecht meer moeite dan verwacht met ZVH. De thuisploeg kreeg 21, 21 en 23 punten mee in de verloren sets. De vierde doorgang kon Sliedrecht na de stand na 20-17 achter naar 20-22 ombuigen en won op de side out. ZVH pakte de vierde set met 25-14. De eigen score bedroeg 63 om 61 punten, de foutenlast 28 om 27. Yvo Lunsing van ZVH werd met 24 treffers topscorer van de partij.

Hier vind je de samenvatting van de wedstrijd op YouTube.

Heren 2
Sliedrecht Sport H2 pakte tegen Taurus met 25-17 en 25-16 vlot een 2-0 voorsprong. De gasten boden in de derde set aanzienlijk meer weerstand, maar moesten met een nipte 25-23 toch de winst aan de thuisploeg laten.

Verslag H2-captain Albert Stek
Een mooie 3-0 overwinning. We kunnen met een goed gevoel aan de oliebollen en champagne. Zeg je Taurus dan zeg je Eredivisionist, Jelle van Jaarsveld, winnaar van de beker, altijd stabiel en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De mannen uit Houten hebben door de begrotingseisen vanuit de Nevobo voor de Eredivisie moeten besluiten om zich terug te trekken en hun kunsten te gaan vertonen in de Topdivisie. Eerlijk, daar waren wij als Heren 2 van Sliedrecht Sport best wel blij mee. Eindelijk weer een team wat van volleyballen weet, wat de strijd aan durft te gaan, wat een mooi basisniveau heeft en Topdivisiewaardig is.
Helaas voor Taurus, fijn voor ons maar dat alles kwam er afgelopen zaterdag niet helemaal uit. Wij trokken alle drie de sets aan het langste eind en liepen met de borst vooruit en een dikke 3-0 overwinning de kantine in.
Trainer/coach Egbert op ‘t Hof kon deze wedstrijd weer gebruik maken van kersverse vader Ian de Bus. De starting 7 voor het potje tegen Taurus waren Wessel, Hidde, Joel, Gerard, Jochem, Kees en Albert.
Met 25-17 en 25-16 stond er al rapido 2-0 op het scorebord. Wessel maakte nog even de opmerking ‘kom op mannen, vandaag een keer binnen het uur’ Zo’n typische opmerking die Wessel anders nooit zou maken.
In set 3 gaf Taurus wat meer tegenstand. Flor wist vooral de midden goed en op tempo te vinden. Het ging lang gelijk op, maar de wissels maakte aan het einde van de set een belangrijk verschil.
Een sterke ace van Jelle op zijn service en een perfect killblock van Ian gooide de wedstrijd zo goed als in het slot. 25-23… met deze 3-0 overwinning zit het kalenderjaar erop.
We gaan als nummer 1 van de Topdivisie de jaarwisseling in. Dat is altijd lekker! Voor de oplettende lezer, wij zouden inderdaad op 23 december de 8e finale van de beker moeten spelen. Maar door een vroeg kerstdiner van de mannen van Sudosa Desto kan deze wedstrijd helaas niet doorgaan. We spelen ‘m nu op zaterdag 6 januari in Assen city. Voor nu krijgen de lichamen even rust, op 2 januari starten de trainingen alweer en kijken we vooruit naar de altijd belangrijke beker.

Dames 2
Spaarnestad vs. Sliedrecht Sport Dames 2 werd een 0-3 zege voor de gasten. In de tweede set was er een verlenging nodig om de strijd te beslissen (24-26), daarvoor en daarna werden de sets met 21-25 en 22-25 in het voordeel van de gasten beklonken.

 

Heren 3 en Dames 3
Helaas gingen onze Tweede Divisionisten niet mee in de hosanna van de hogere teams. Zowel H3 als D3 verloren met 3-2. Heren 3 gaat overigens nog steeds ruimschoots aan de leiding en promotie naar de Eerste Divisie lonkt nog steeds. Dames 3 bevindt zich op de zesde stek.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club