21|01

Mannen verslaan koploper, vrouwen verslaan nummer laatst

Wat was het gisteren genieten in De Basis. In een geweldig duel bezorgde Heren 1 de mannen van koploper Orion hun tweede nederlaag van het seizoen. Het werd 3-2, waar het overigens ook 3-1 had kunnen zijn. Een fantastisch volleybalfeest in een bomvolle De Basis.

Net zo onverwacht als deze uitslag was die bij Voltena, waar onze vrouwen die van Roy van de 0 af hielpen. Er werd wel gewonnen, maar dan via een tie-break: 2-3.

Tekst: Vizier op Volleybal en Volleybal.nl. Foto’s: Hans van Wijngaarden

Heren 1
Na een reeks van negen opeenvolgende overwinningen werd koploper Active Living Orion gisteravond voor de tweede keer dit seizoen verslagen. In november verloor het team van Dirk Sparidans in vijf sets van Numidia VC Limax, en gisteren moesten ze hun meerdere erkennen in Sliedrecht Sport.

In de openingsset was er voor de koploper geen vuiltje aan de helderblauwe hemel, op setpoint bij 14-24 hadden ze tien punten verschil, Sliedrecht kon het verlies nog vier keer uitstellen voordat de set met 18-25 werd beslist. In set twee een omgekeerd beeld na de tussenstanden 16-11 en 23-17. Nu was de thuisploeg met 25-18 de sterkste. Sliedrecht Sport pakte ook de derde set na 16-12 en 20-16 met 25-16.

In de vierde set kwam de lijstaanvoerder van de BetCity Eredivisie Mannen terug van een achterstand van vijf punten en sleepte met 24-26 een vijfde set uit het vuur. Ondanks de mentale boost bleek het niet voldoende voor de overwinning.

Sliedrecht behield de controle in de vijfde set. In de tiebreak werd met 8-5 van speelhelft gewisseld, Orion kwam tot 11-10 terug, maar verloor vervolgens met 15-11 en dus met 3-2. Hoewel deze uitslag geen veranderingen op de ranglijst als gevolg heeft, verhoogt Sliedrecht wel hun kansen op een plek in de top-4. De ploeg heeft nu evenveel punten als Nova Tech Lycurgus en Numidia VC Limax, die vandaag drie punten zullen verdelen in een onderling duel.

Hier vind je de samenvatting van de wedstrijd.

Dames 1
Voltena vs. Sliedrecht Sport, waar voormalig Sliedrecht Sport speler Roy Kroon als trainer/ coach bij de thuisploeg langs de lijn stond, eindigde in een 2-3 nederlaag voor Voltena, dat daarmee wel van de hatelijke 0 punten afkwam.

Voltena kon de eerste set na 23-24 en 24-25 met een driepunter de set met 27-25 voor zich beslissen, in de tweede was Sliedrecht oppermachtig (6-11, 7-15, 11-22) en sloot met een dikke 14-25 af. De derde set was ook voor de gasten, ze kwamen van een ruime achterstand (13-9) terug (14-15) en konden na 22-22 de set met 22-25 voor zich beslissen.

In de vierde set won Voltena, dat blijkbaar toch een beetje een ‘Angstgegner’ voor Sliedrecht is gezien de historie van de onderlinge duels, met de beslissende serie na 20-18 tot 24-18, resulterend in 25-19 setwinst. In de tiebreak kon Sliedrecht na 12-11  de set met 12-15 ineens uitmaken.

Evie van Kerkvoorde (Sliedrecht) en Romy Teuling (Voltena) werden met ieder 17 punten de topscorers.

Dames 2
De uitwedstrijd tegen VollinGo werd in de tweede set gestaakt, vanwege het droevige nieuws dat de vader van een van de tegenspeelster was overleden. Sliedrecht leidde toen wel met 0-1 in sets.

Heren 2
Sliedrecht Sport Heren 2 tegen Gemini-Kangeroes werd een 3-1 zege voor de thuisploeg, waarbij de teams met 23-25 in de tweede en 25-23 in de derde set aan elkaar gewaagd waren. Sliedrecht was echter in de eerste en vierde set met 25-20 en 25-16 wel duidelijk de bovenliggende partij.

Verslag Albert Stek van wedstrijd H2
Het was een droevige zaterdag. Niet aan volleyballen toekomen en toch 3-1 winnen. Excuses aan het publiek. Afgelopen zaterdag moesten wij het doen zonder Kees de Hoogh (knieproblemen), Joél Blokland (voetblessure) en Wessel Anker (voor de 2e keer trots vader geworden). Met een tegenstander die alles wil behalve volleyballen is het meer dan lastig om in je spel te komen. Frommelen, duwen en rommelen helpt niet mee om zelf een fatsoenlijk spelletje te spelen. Ian de Bus zou zeggen, ik heb op de middenpositie bij de tegenstander nog nooit een midden gezien die alleen maar omhoog probeert te slaan. De eerste set wonnen we, de tweede ging verloren en de twee sets erna waren voor ons. 3-1, 3 punten en door naar donderdag.

Aanstaande donderdag 25 januari spelen we om 20.00 uur in onze eigen thuisBasis de KWARTFINALE van de Nationale Beker tegen de grote mannen van het Limburgse Limax. Mannen met een hele zachte G als Bontje, Maan en Freriks zijn dan te bewonderen op het Sliedrechtse strijdtoneel. Het Chelsea van de Nederlandse Eredivisie komt als ware favoriet naar sporthal De Basis. De plek waar ze nog niet zolang geleden het onderspit moesten delven tegen het vlaggenschip van de blauw met witte kleuren. Een beetje Basisvrees zal dus zeker aanwezig zijn. Grote vraag, is de spierpijn bij ‘de oudjes’ van Limax al weggezakt na de zwaarbevochten 3-2 overwinning van afgelopen zondag tegen Lycurgus?!

Tot donderdag in sporthal De Basis. Daar waar het op avonden als deze kan kolken en de sporthal staat te trillen op zijn grondvesten. En heel misschien, heel misschien heeft de trainer/coach van Limax wel zijn felbegeerde plak van Atlanta bij ‘m… wij stoppen het handtekeningenboekje in onze tas.