04|02

Mannen winnen. Dames 1 verliest in Sneek

Zoals verwacht won Heren 1 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Het werd 3-0 in de eigen De Basis tegen het Talentteam. Dames 1 mocht op Friese bodem aantreden tegen de koploper. Het verlies in de tie-break is helaas niet voldoende voor definitieve plaatsing voor de A-poule. Apollo kan vanmiddag roet in het eten gooien door uit bij Peelpush met 0-3 of 1-3 te winnen. Heren 2 en Dames 2 wonnen beide.

Mannen winnen. Dames 1 verliest in Sneek

Tekst: Vizier op Volleybal.

Heren 1
Sliedrecht Sport had TTP te gast, dat net als de vorige 17 wedstrijden ook de laatste van het reguliere seizoen niet winnend kon afsluiten. Het werd 3-0 (15, 14, 13) voor de thuisploeg.

Thom van Reeuwijk (Sliedrecht) en Boris Thumann (TTP) werden met een dozijn treffers de topscorers van de partij. TTP scoorde 31 eigen punten, Sliedrecht 55.

Hier vind je de samenvattingsvideo.

 

Dames 1
Het sleutelduel en tevens de topper van gisteravond in de Eredivisie dames was wellicht de wedstrijd tussen koploper VC Sneek en de nummer twee Sliedrecht Sport. Dat ‘sleutelduel’ gold niet voor VC Sneek, dat al verzekerd was van de eerste plaats in het reguliere seizoen en dus van een ticket voor de A-poule, maar wel voor Sliedrecht Sport.

De gasten konden met een zege het tweede ticket voor de A-poule opeisen, ze kwamen met een tiebreakzege dan op 36 punten en waren onbereikbaar voor Apollo 8 en VC Zwolle. Een zege in drie of vier sets bracht hen zelfs buiten bereik van Sudosa-Desto en gaf de zekerheid van de tweede plaats.

Maar aan de andere kant van het net stond wel VC Sneek, dat o.a. vorige week tegen Apollo 8 bewezen had haar sportieve plicht zeer serieus te nemen en uiteraard het reguliere seizoen voor het thuisfront winnend wilde afsluiten.

VC Sneek had de betere start in de wedstrijd en kwam via ruime setwinsten met 25-18 en 25-20 met 2-0 voor. Na de 7-1 in de derde set leek zich dit voort te zetten, maar Sliedrecht werkte de achterstand weg en was bij 9-9 er weer naast. Ook de bij 12-9 achterstand kon ongedaan gemaakt worden, al duurde dat wel wat langer (20-20), Sneek kwam bij 24-22 op matchpoint, verzilverde de kansen niet en kreeg bij 27 -26 nog een keer de gelegenheid om de wedstijd af te maken. Ook dat gebeurde niet, daarentegen scoorde Sliedrecht drie keer op rij en won met 27-29.

In set vier gaf VS Sneek een 20-13 voorsprong weg (20-21) en verloor met 22-25. Het herstel volgde in de tiebreak waarin ze de opgebouwde marge van vijf punten bij 8-3 en 12-5 wel tot aan de finish konden vasthouden (15-7).

Britt Schreurs werd met 26 punten topscorer, Evie van Kerkvoorde maakte er 18 voor Sliedrecht Sport. Sneek scoorde 5 eigen punten meer en had een lagere foutenlast van 10 punten.

Dames 2
Armixtos opende de zaterdag om 14:30 uur met hun thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport Dames2, dat in de voorgaande weken middels een zege op Dinto het eerste piketpaaltje voor opmars richting de top heeft geslagen. En die opmars werd voortgezet. Alleen in het middendeel van de eerste set (van 5-11 tot 13-12) was Armixtos de betere ploeg, verder werd het duel door Sliedrecht gedicteerd. Ze wonnen de eerste set met 19-25, de tweede ging na 4-9 en 11-20 met 14-25 naar de gasten waarna de laatste met opnieuw 19-25 werd afgesloten.

Heren 2
In de Topdivisie B bij de mannen konden drie van de vijf Top 5 teams gisteren niet juichend van het veld stappen. Utrecht (2de), Zaanstad (3de) en Rijswijk (4de) moesten hun meerdere erkennen in lager geplaatste teams. Ook Volley Tilburg wist geen punten bij te schrijven.

Koploper Sliedrecht Sport H2 had rode lantaarndrager VCN op bezoek. Niet te veel woorden aan vuil maken, het werd 3-0 via de setstanden 25-16, 25-22, en 27-25. Even leek het erop dat VCN zich met setwinst nog ging belonen, maar ze slaagden net niet.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club