01|10

Mariska Koster blikt vooruit op openingswedstrijd tegen VC Sneek

De mannen hebben nog een weekje vrij-af, maar zaterdag vanaf 20:00 uur strijden onze vrouwen in De Basis tegen VC Sneek in de openingswedstrijd van het Eredivisieseizoen. Geeft de Supercup vleugels en wordt de eerste klap een spreekwoordelijke daalder waard? Oud-Dames 1-speelster Mariska Koster beschouwt voor...

Mariska Koster blikt vooruit op openingswedstrijd tegen VC Sneek

Afgelopen weekend kwam aan de voorbereiding een eind. Met een mooie 3-0 overwinning werd de zesde Supercup binnengehaald door de dames van Sliedrecht Sport; een droomstart.

Het is knap hoe er in relatief korte tijd behoorlijk wat nieuwe speelsters zijn ingepast binnen de selectie van Dames 1 en fijn om te zien dat Emma Rekar haar rentree kon maken tijdens deze eerste officiële wedstrijd na een lange revalidatie.

Beker 2017
Deze zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma tegen het team van VC Sneek. Net als Sliedrecht Sport draait VC Sneek inmiddels al heel wat jaren mee in de Nederlandse eredivisie en heeft het meerdere prijzen gewonnen. De laatste van een serie prijzen werd gewonnen in 2017 toen de Nationale Beker in de wacht gesleept werd door de dames van Sneek. Dat is alweer een tijdje geleden, maar het gaat hier dus wel om een tegenstander die weet hoe het is om prijzen te winnen. Al heeft het team van Sneek na die laatste prijs natuurlijk ook de nodige metamorfoses ondergaan en aardig wat nieuwe speelsters in moeten passen.

De wedstrijd van zaterdag wordt er nog niet om de prijzen gespeeld, maar is de eerste ontmoeting in een nieuw volleybalseizoen. Het is altijd weer leuk om in zo’n eerste competitieweekend te zien hoe de kaarten geschud zijn afgelopen zomer en in de voorbereiding. Gaat alles volgens verwachting of worden er teams verrast?

Bagage
Nu naar de dames van Sliedrecht Sport. Vanuit een wisselende voorbereiding, met zowel winst als verlies, heeft het team de nodige bagage meegenomen om te kunnen gebruiken dit seizoen. De eerste prijs is binnen, de jacht op de volgende prijs wordt deze zaterdag geopend. Het team van Sliedrecht Sport kan een belangrijke eerste stap zetten in de reguliere competitie, waarin iedere gewonnen wedstrijd ze een stapje dichter bij de volgende prijs brengt. Op naar een mooie wedstrijd en op naar een mooi seizoen!

Beleef het mee
De wedstrijd begint morgen om 20:00 uur. Al het publiek is weer gratis welkom, mits voorzien van een coronatoegangsbewijs en ID (vanaf 13 jaar en ouder).

De pot is ook live te volgen via de livestream op deze website.

Via deze link kun je alvast het programmaboekje bekijken.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club