22|03

Mariska Koster over de kansen van Dames 1…

De laatste thuis, of…. Na het teleurstellende 1-3 verlies tegen Dynamo afgelopen weekend bevindt Sliedrecht Sport Dames 1 zich in een lastige positie. De kans op rechtstreekse plaatsing voor de kwartfinales om het landskampioenschap hebben ze niet meer in eigen hand. Daarmee lijkt het erop dat we aanstaande zaterdag voor het laatst dit seizoen in onze eigen Basis kunnen genieten van het spel van onze Eredivisie-vrouwen....

Mariska Koster over de kansen van Dames 1…

Foto: Guillaume Kortekaas
Onze vrouwen nemen het op tegen Peelpush, momenteel de nummer 5 van de B-poule. Op basis van de ranglijst zou je zeggen dat het mogelijk moet zijn voor de dames om in deze wedstrijd te laten zien wat ze waard zijn en er een mooie overwinning uit te slepen in eigen sporthal. Al resulteerden eerdere onderlinge ontmoetingen dit volleybalseizoen niet altijd in een overwinning voor Sliedrecht Sport. De stand staat op dit moment op 2 wedstrijden voor Sliedrecht en 1 voor Peelpush.
Maar is dit wel echt de laatste thuiswedstrijd? Afgelopen donderdag heeft Dames 1 goede zaken gedaan tegen directe concurrent VV Utrecht, de huidige nummer 2 van de B-poule. Het leverde weliswaar niet het volledige aantal punten op, maar is natuurlijk wel een enorme opsteker. Een 2-0 achterstand werd omgebogen naar een 2-3 overwinning. Sliedrecht loopt hiermee een punt in op VV Utrecht in de strijd om de tweede plek van de B-poule. Ze blijven natuurlijk nog steeds afhankelijk van de prestaties van de Utrechtse dames en zullen daarnaast zelf de komende wedstrijden met 3-0 of 3-1 moeten winnen. Maar elke kans, hoe klein ook is er één om voor te gaan.
Laten we daarom onze dames aanstaande zaterdag aanmoedigen alsof het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is. Een extra dosis aanmoediging geeft een wedstrijd net wat meer lading en kan de prestaties van speelsters naar een hoger niveau tillen. En wie weet, misschien krijgt dit seizoen toch nog een vervolg en mogen we nogmaals genieten van een mooie wedstrijd op topniveau van onze dames in de Basis. Dat zal deze week duidelijk worden.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club