07|01

Met negen selecties naar halve finales Volleybaldirect Open

Van de vijf selecties die vandaag in de voorronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen in actie kwamen, zijn er vier door naar de halve finales. Alleen de Jongens B-selectie overleefde het niet.

De jongsten – de D-selecties – hoefden vanochtend niet ver te reizen, aangezien ze in de eigen De Basis in actie kwamen. Beide teams eindigden ongeslagen bovenaan in hun poules en zijn daarmee direct door naar de halve finales op 25 februari.

Ook Jongens C verloor geen enkel potje in Dordrecht en is door. De Meiden C hadden er behoorlijk meer moeite mee. Twee keer verliezen en een keer winst betekende een derde plek in de poule en dus de kruisfinale tegen de nummer 2 van de andere poule. Die werd dan wel weer glansrijk gewonnen en dus zijn zij er ook bij op 25 februari.

Dan stromen ook de MB, MA, MA+, JA en JA+-selecties in, wat betekent dat we met negen teams paraat zijn in de halve finales NOJK.

Selecties Jongens D en Meisjes D

Verslag Meiden D… door Fenna en Tirsa Van der Valk
Het team bestaat uit: Esa, Emma, Mara, Fenna, Tirsa en Doortje jammer genoeg was Lisa ziek dus die kon er niet bij zijn.

We begonnen de eerste wedstrijd tegen de meiden van Odi. De eerste set begonnen we gelijk scherp met een goede voorsprong. Dat hadden we vooral te danken aan onze service want daar hadden zij veel moeite mee. We maakten zelf ook bijna geen fouten en als er een bal terug kwam speelde we die goed in drie keer over waardoor we veel punten maakte. Zo wonnen wij de set vrij makkelijk met 25-10!!!

De tweede set begonnen weer heel goed met onze service series waardoor we al gelijk al op een grote voorsprong kwamen met 10-0. Door onze grote voorsprong kregen we de opdracht om sprongservice te gaan doen en dat ging ook heel goed! Door de briljante aanvallen en tip balletjes kwamen we op een eindstand van 25-4. Hoppaaaaaaaaaa de eerste wedstijd is binnen.

De tweede wedstrijd speelden we tegen Set-Up. Daar begonnen we nog beter tegen. De eerste set was een makkie dus werd er in de tweede set meer gewisseld. We eindigden op set standen van 25-3 en de tweede set eindigden we op een stand van 25-13. Die is binnen!!

Onze laatste wedstrijd was tegen VC Polaris. Door de goede coaching van Jelle en Max wisten we ook hen te verslaan. In de eerste set hadden we harde aanvallen en geplaatste ballen waardoor we veel punten maakten en de eerste set wonnen met 25-16. De tweede set werd er weer veel gewisseld maar we bleven ook op de goede manier doorgaan. Daarom wonnen we deze set ook met 25-12. Nu door naar de halve finale of zullen we finale zeggen…

Verslag Jongens D
Afgelopen zaterdag werd de voorronde van het Nederlands Kampioenschap gespeeld in de Basis in Sliedrexht.

Het Sliedrechtse jongensteam bestaat uit Thijs de Waard, Thijs den Boer, Ole Vlot, Joas van Mourik, Kwintijn Ligthart en Mats den Hartog.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Volley2b en onze mannen speelden uitstekend. Met goed volleybal werd de eerste wedstrijd gewonnen met 2-0 (25-10 en 25-10).

Tussendoor het CMV team van de meisjes aanmoedigen en dan weer spelen tegen Kalinko. Een leuk, maar heel jong team. Onze mannen lieten er geen gras over groeien en wonnen overtuigend met 2-0.

De laatste wedstrijd om als poulewinnaR door te gaan naar de halve finale tegen Zovoc. De beste wedstrijd speel je natuurlijk als het belangrijk wordt. Met flitsend volleybal, mooie aanvallen, sterke verdedigingen en een lawaai makende tribune won Sliedrexht met 2-0 en plaatste zich zo voor de halve finale.

Top gedaan mannen… eind februari gaan we weer laten zien wat we kunnen.