08|03

Nienke over Dames 1: ‘gebrand na onrustige week’

Waar ik in mijn vorige voorbeschouwing (van begin januari) vertelde dat het eigenlijk niet uitmaakt of je in de A- of B-poule eindigt, aangezien je in allebei de poules nog uitzicht hebt op het landskampioenschap, zijn de dames nu al weer vier wedstrijden verder in de B-poule...

Nienke over Dames 1: ‘gebrand na onrustige week’

Tekst: Nienke de Waard. Foto: Guillaume Kortekaas

Samen met Utrecht en Dynamo doet Sliedrecht in deze B-poule mee om plek 1 en 2. Een plek die ervoor zorgt dat je door mag gaan naar de play-offs.

Sliedrecht staat momenteel op elf punten, Utrecht op dertien en misschien wel verrassend Dynamo op veertien punten. Activia staat maar één plekje onder onze dames, maar wel met een verschil van vijf punten. Je zou kunnen zeggen dat het gat geslagen is, maar dat is altijd een gevaarlijke uitspraak waar ik me niet aan zou willen wagen.

Maar als er vanavond drie punten bij worden geschreven wordt het gat met de nummer 4 wel heel groot en zou ik dat ik mijn volgende verslag wel durven te zeggen.

De dames van Elroy zullen na een misschien wat onrustige week, waarin is besloten dat Sjakkie Donkers niet meer bij de selectie hoort, gebrand zijn om een volle driepunter bij te schrijven. De laatste 3-0 overwinning dateert van 27 januari, en laat dat precies tegen SOMOS/Activia zijn.

In 19 dagen spelen de dames nog zes wedstrijden in de B-poule en de vraag is natuurlijk of het seizoen dan ten einde is of dat de play-offs dan gaan starten? Hopelijk wordt het spannend tot de laatste speelronde!

Het zou mooi zijn als de einduitslag van 27 janauri vanavond nog een keer kan worden bijgeschreven, maar wel graag met jullie hulp en steun!

Nienke


Terug naar nieuws overzicht


Business Club