04|01

Nieuw jaar, Nieuwe kansen!

Zaterdag is de eerste Eredivisie wedstrijd van het nieuwe jaar in sporthal De Basis. Heren 1 ontvangt de mannen van PDK Huizen. Steven van Mourik blikt alvast vooruit op de ouverture van 2024.

Nieuw jaar, Nieuwe kansen!

Foto: Peter Verheijen

Allereerst natuurlijk aan u als lezer de beste wensen voor het nieuwe jaar. Op volleybalgebied was vorig jaar een mooi jaar, maar honger naar meer is er altijd. Onze vlaggenschepen zijn gebrand op succes en zullen hun goede voornemens kracht proberen bij te zetten binnen de lijnen van sporthal De Basis.

Nog even een terugblik op wat 2023 het huidige Heren 1 wist te brengen. Met zeer knappe overwinningen tegen Lycurgus (twee keer) en Limax en slechts een enkele uitglijder nestelt Heren 1 zich op een keurige vijfde plaats. Het hijgt in de nek van de eerste vier, welke toegang krijgen tot de A-poule die in februari van start gaat. Daarnaast wisten onze mannen in het voorlaatste weekend van vorig jaar de kwartfinale van de beker veilig te stellen door een overwinning tegen Sovoco.

De tegenstander van deze zaterdag is PDK Huizen. Het laatst aangesloten eredivisieteam staat negende met zes punten uit twaalf wedstrijden en zal 2024 willen gebruiken om nog een paar plekken te stijgen. Om die reden zijn zij in het kerstreces de transfermarkt op gegaan en hebben Sjoerd Hoogendoorn weggeplukt bij de topdivisionist Vives. Sjoerd is zeker geen onbekende binnen de volleybalwereld. Naast de titels met Dynamo en de bekerwinst met Perugia prijkt bovenal het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap met Sliedrecht Sport op zijn palmares.

Vorig jaar november namen beide teams het voor de eerste keer tegen elkaar op dit seizoen. Sliedrecht pakte de eerste twee sets, waarna PDK door hun winst in set 3 er nog een verlenging aan vast plakte. Sliedrecht was echter heer en meester en pakte via 25-16 zowel set 4 als de wedstrijd. Marius was in bloedvorm en scoorde een totaal van 26 punten die wedstrijd.

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe kansen. PDK zal deze van harte aan willen grijpen om het Sliedrecht moeilijker te maken. Voor Sliedrecht de taak om het hoge niveau van vorig jaar door te zetten en antwoord te geven op de service van de debutant aan Huizense zijde.

U bent allen welkom om dit spektakel te aanschouwen. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20:00 in Sporthal De Basis. Direct na de wedstrijd is er tijdens de Nieuwjaarsborrel in het Bankie alle gelegenheid om elkaar, onder het genot van een hapje en drankje (de eerste op rekening van Sliedrecht Sport), het allerbeste te wensen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club