14|03

Nog vier finales te gaan…

André van Leeuwen blikt vooruit op het treffen met Dynamo, aanstaande zaterdag in De Basis....

"De eerste van de vijf finales is gewonnen. Nog vier te gaan. We kunnen het niet mooier maken dan het is… De komende wedstrijden in de B-poule zijn ‘do or die’."

Nog vier finales te gaan…

Foto: Peter  Verheijen

Donderdagavond was de eerste beproeving. Okay, het was ‘maar’ Voltena – met alle respect overigens – maar na twee keer een nipte 3-2 overwinning, werd er nu weer eens ouderwets vol uitgehaald: 3-0. En dat ook nog eens zonder een door griep gevelde Nikki.

Een mooi resultaat voor een doordeweekse donderdag. De eerste van de vijf finales is gewonnen. Nog vier te gaan. We kunnen het niet mooier maken dan het is… De komende wedstrijden in de B-poule zijn ‘do or die’. Jammer dat we ons in deze positie bevinden, maar ook wel weer lekker. Hopelijk spelen we onder hoogspanning onze beste wedstrijden. En dit tegen het kwartet teams waartegen we eerder dit seizoen allemaal drie-punters wisten te scoren.

Wat dat betreft is dus nu helemaal niets onmogelijk. ‘Gewoon’ er vol voor gaan. Op naar de kwartfinale! Maar goed: step by step!

Zaterdag treden we aan tegen Dynamo uit Apeldoorn. Een team dat alle zes de wedstrijden in de B-poule gewonnen heeft, dus met veel vertrouwen aan deze klus zal beginnen.

We zien bekende gezichten aan de overkant van het net. Dagmar Mourits slaat tegenwoordig de ballen er hard in voor de Apeldoornsen, terwijl ‘onze’ Kirsten Knip diezelfde ballen van de vloer probeert te houden bij Dynamo.

Maar hoe aardig we hen ook vinden, zaterdagavond om 20:00 uur telt dit allemaal niet meer. Het is dan (priori)tijd voor #eenteameentaak oftewel één voor allen en allen voor één!

Zoals gezegd hebben onze prima staf en team al laten zien dat we van dit team kunnen winnen en tot prachtig volleybal in staat zijn. Dat moet vanavond in de geweldige sfeer en entourage van De Basis weer helemaal goed komen.

Daarvoor speelt overigens Dames 2 de uiterst belangrijke wedstrijd tegen de Capelse VCN Dames 1 om 17:15 uur… Ik voorspel: het gaat een ouderwets mooi avondje worden!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club