05|02

Ook Dames 1 naar de B-poule

Aangezien Apollo 8 gisteren met 3-0 bij Peelpush won en wij de avond daarvoor met 3-2 bij Sneek verloren, is ons Dames 1 op de vijfde plek van de eindstand van de reguliere Eredivisie competitie geëindigd. Net als Heren 1 wordt het dus strijden met de onderste vijf teams om een plek in de kwartfinales om de landstitel.

Ook Dames 1 naar de B-poule

Achteraf bezien maakt dit het puntverlies bij laagvliegers Voltena (2-3 overwinning op 20 januari) en Peelpush (3-0 verlies op 10 december) extra zuur. Maar goed, het is niet anders… Gelukkig is het niet zo, als in voorgaande jaren, dat de ‘road to the finals’ helemaal is afgesneden.

Zowel in de A- als de B-poule wordt een volledige competitie gespeeld. De nummers 1 en 2 van de B-poule nemen het in de kwartfinales om het landskampioenschap op tegen respectievelijk de nummers 4 en 3 van de A-poule. Theoretisch zou dat leiden tot de wedstrijden Sliedrecht Sport – Zwolle en VV Utrecht – Apollo 8.

De winnaars van deze duels nemen het dan weer op tegen de nummers 1 en 2 uit de A-poule in de halve finales. Wie dan wint, staat in de finale om het landskampioenschap.

Zo ver is het nog niet. Eerst maar eens volop aan de bak in die B-poule omdat plekje in de kwartfinales veilig te stellen. Het is nog niet definitief, maar het speelschema lijkt er als volgt uit te zien:


Terug naar nieuws overzicht


Business Club