01|05

Passer-loper Laura de Jong naar Dames 1

Nog nagenietend van het vorige week behaalde landskampioenschap, wordt de blik bij Sliedrecht Sport alweer op het volgende seizoen gericht. Daarbij valt meteen de eerste versterking te melden. Laura de Jong komt over van het Belgische Amigos Zoersel.

Passer-loper Laura de Jong naar Dames 1

Foto: Paul Klerckx

Met de komst van De Jong krijgt het hoogste blauw-witte damesteam al aardig vorm voor 2019-2020. Het Sliedrechtse publiek mag zich komend seizoen in De Basis wederom verheugen op de inzet van spelverdeelster Ana Rekar, passer-lopers Fleur Savelkoel en Christie Wolt en middens Carlijn Ghijssen-Jans en Denise de Kant. Brechtje Kraaijvanger en Jolijn de Haan zijn weer te bewonderen op de diagonaal.

De Jong vervangt Esther Hullegie, die afgelopen seizoen vanwege een blessure niet kon spelen en van wie eerder bekend werd dat ze overstapt naar Regio Zwolle. Om de blessure van Hullegie op te vangen, werd Flore Gravesteijn in oktober als extra speelster aangetrokken. Die inzet zal volgend seizoen niet meer nodig zijn, waardoor de wegen van Gravesteijn en de landskampioen ook weer scheiden.

Aanvulling
“Laura is een explosieve speelster met veel sprongvermogen en een stabiele pass”, licht trainer-coach Vera Koenen de keuze toe. “Door haar ervaring en enthousiasme is ze een belangrijke aanvulling voor ons.” De 24-jarige De Jong begon op haar achtste met volleybal in haar geboortedorp Linne (VC Limac) en vervolgde haar loopbaan bij Peelpush (in de Eerste en Eredivisie). De afgelopen twee seizoen kwam ze uit voor het Belgische Amigos Zoersel en haalde met haar ploeg afgelopen seizoen de halve finale van de beker door verrassend kampioen Asterix Avo Beveren uit te schakelen. De 1,83 meter lange passer-loper heeft de opleiding Biometrie aan de Hogeschool Zuyd afgerond en is werkzaam bij Philips Healthcare.

“Ik ben er super trots op dat ik bij de landskampioen mag spelen en ik hoop nog veel te kunnen leren”, aldus Laura de Jong over haar overstap. “Ik heb voor Sliedrecht gekozen omdat het een stabiele ploeg is met veel goede speelsters. Het spreekt me erg aan dat ze Europees spelen. En de ambiance die Sliedrecht uitstraalt, zorgt ervoor dat ik hier graag onderdeel van uit wil maken.”

foto: Gerry van Steerteghem


Terug naar nieuws overzicht


Business Club