20|04

Promotie voor Dames 3 en Dames 5

Vandaag hadden we vier teams die mochten aantreden in de zogenoemde 'promotie-degradatie' duels. Het hele kwartet streed daarbij om een stapje hoger te komen, maar slechts de helft was dat gegeven...

Promotie voor Dames 3 en Dames 5

Heren 5 mocht helemaal naar Middelbeers om het daar op te nemen tegen Heren 1 van Ledûb uit Budel. Ondanks een goede start in de eerste set (25-21 winst), moest het daarna helaas aan de Budelnezen overgelaten worden: 19-25, 19-25, 16-25 en daarmee 1-3. Jammerrrrrrr, maar dat betekent dat H5 komend seizoen niet de stap richting divisies gaat maken, maar in de Promotieklasse blijft spelen.

Ook Heren 6 blijft in die klasse spelen. In de strijd om promotie naar de Derde Divisie troffen zij Heren 2 van Atak op hun pad. Het werd een spannende strijd, maar helaas trokken wij aan het kortste eind in De Basis: 28-30, 24-26, 25-14 en 20-25.

Ook de meiden van Dames 5 moesten hun wedstrijd in De Basis spelen en dat resulteerde in promotie naar de Promotieklasse. Klinkt wat ingewikkeld, maar het is een stapje omhoog. Dat kwam allemaal doordat in een driekamp van CVV-Spirit Dames 1 verloren werd (1-2), maar van Forza Schouwen-Duiveland Dames 1 gewonnen werd (2-0). En dus…. promotie!


Dames 5

 

Hetzelfde gold voor Dames 3 (zie hoofdfoto). Ook daar ging de eerste partij – in Wehl – verloren (1-2 tegen Zaanstad Dames 1). Winst met 2-0 tegen Dames 1 van Halley was echter nipt voldoende voor promotie naar de Eerste Divisie. Lekker!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club