13|03

Roy Kroon blikt vooruit op ‘zijn’ Voltena tegen ‘zijn’ Sliedrecht Sport

De week van de waarheid... twee goede overwinningen op donderdag en zaterdag en we blijven aangehaakt in de race om de kwartfinale. Gaat het mis, dan stranden we in de B-poule; tenzij er nog hele gekke dingen gebeuren. Maar goed, eerst maar eens even Voltena pootje lichten. Alhoewel de coach van Voltena, 'onze' Roy Kroon, daar natuurlijk anders over denkt...

Roy Kroon blikt vooruit op ‘zijn’ Voltena tegen ‘zijn’ Sliedrecht Sport

Foto: Guillaume Kortekaas

Het is gek om deze ronde een voorbeschouwing te schrijven over de wedstrijd van ‘ons’ Dames 1. Normaal gezien natuurlijk geen probleem – ik heb en houd een blauw-wit hart – maar om als tegenstander van donderdag een voorspelling te gaan doen over de wedstrijd, voelt wat vreemd.

Ik volg de Eredivisie bij de dames eigenlijk pas sinds mijn aanstelling bij Voltena intensief. Daarvoor vond ik de Eredivisie bij de heren vele malen interessanter. Dit lijkt ook een tendens aan het worden bij Sliedrecht Sport. De focus lijkt zich meer en meer te verschuiven richting de heren-afdeling, iets waar ik voorheen als speler al jaren op hoopte. Met terugwerkende kracht zou ik het jammer vinden wanneer het team met het statuur van Sliedrecht Sport Dames 1 niet meer om de prijzen zou meedingen. Daarvoor ligt Sliedrecht Sport mij te nauw aan het hart.

De realiteit van vandaag de dag is echter wel dat het stroef loopt bij de equipe van Elroy, Meike en Erik. Het mag inmiddels een stunt genoemd worden als zij de kruisfinales van de play-offs alsnog halen. Het spelen in de B-poule was eigenlijk al een teleurstelling, mede veroorzaakt door puntenverlies in Werkendam. Ook de start van de B-poule, weer in Werkendam, liep uit op een teleurstellend puntenverlies. Nog altijd stond Sliedrecht Sport aan de winnende zijde, maar juist tegen de hekkensluiter moet je de volle drie punten pakken. Iets wat andere teams, die nu in de A-poule de degens kruisen, wel gedaan hebben. Misschien lukt het de meiden, onder aanvoering van de immer scorende Evie van Kerkvoorde, vanavond juist tegen Voltena het tij te keren. Zij zal het team bij hand moeten nemen, willen ze nog kans maken op die felbegeerde plek in de kwartfinale.

Persoonlijk hoop ik dat die ommekeer nog even wordt uitgesteld. Winnen in ‘mijn tweede huis’ De Basis zou een fantastische beloning zijn voor mijn team. Na een vervelende periode hebben de overgebleven meiden, met enkele aanvullingen, gezorgd voor een positieve vibe, waarbij er elke week weer stukjes aan de volleybalpuzzel worden toegevoegd. Vallen ze deze avond voor het eerst drie sets lang samen?

Hopelijk stroomt het Sliedrechtse publiek weer eens De Basis in tijdens een dameswedstrijd, want eerlijk is eerlijk: spelen voor een volle De Basis is toch wel het mooiste wat er is.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club