01|04

Ruben van Mourik beschouwt H1 tegen Orion

Elf keer op rij verloor Sliedrecht Sport Heren 1 in de competitie van Draisma Dynamo. Trainer Paul van der Ven haalde in de voorbije businessclubmeeting nog maar eens aan dat Dynamo de absolute angstgegner was van zijn team. In de afgelopen jaren wist Sliedrecht Sport de gevestigde orde meermaals 'pootje te lichten' en betekende het zo een rol van betekenis in de Eredivise.

Ruben van Mourik beschouwt H1 tegen Orion

Foto: Peter Verheijen

Maar los van een mooie overwinning in het bekertoernooi, waarbij het Sliedrechtse publiek de Apeldoorners flink liet zweten, wist Sliedrecht nooit van Dynamo te winnen. Afgelopen zaterdag was alles anders. De Basis schudde op haar grondvesten toen Sliedrecht Sport in de vierde set de beslissende klap uitdeelde: 3-1!

Het getoonde spel moet het Sliedrechtse vlaggenschip vleugels hebben gegeven. Jammer dat het in de uitwedstrijd geen vervolg kreeg. Maar goed, nu de kampioenspoule van start is gegaan, gaat ’t om de knikkers. De spelers zijn op tijd klaargestoomd. Marius den Hartog heeft zijn vorm terug en vervult weer de rol van hoofdaanvaller in het team. Daarnaast kan de spelverdeling bouwen op de buitenaanvallers en is het voor de aanval van de tegenstander steeds complexer op het Sliedrechtse blok te slechten.

Active Living Orion heeft op dit moment de beste papieren om het landskampioenschap in de wacht te slepen. Maar zover is het nog lang niet. Was het niet trainer Paul van der Ven die onlangs sprak dat het team van Orion de Sliedrechters eigenlijk best goed ligt. In de uitwedstrijd was daar helaas niet veel van te merken. Met een snelle 3-0 nederlaag moesten de blauw-witten het veld ruimen.

We weten echter dat in De Basis alles anders kan zijn. Iedere wedstrijd is nu een finale. Potjes om van te genieten. Waar met name de Groningers en Apeldoorners hardop zinspelen op een BeneLiga kan Sliedrecht laten zien wat het waard is. Trainers Paul en Marnix zullen met hun team nog één keer een huzarenstukje willen laten zien. Woensdag eerst tegen Groningen en dan zaterdag in een uitverkocht huis tegen de koploper uit Doetinchem.

Ben je volleyballiefhebber? Dan moet je erbij zijn! Ben je (nog) geen volleyballiefhebber maar wil je een keer zien hoe volleybal op het hoogste niveau gespeeld wordt in Nederland? Ook dan kun je maar beter een plaatsje bemachtigen. Trommels en vuvuzela’s mee: we gaan d’r een mooie pot van maken. Morgen om 20.30 uur!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club